preskoči na sadržaj
VIJESTI

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

U PONEDJELJAK, 01.SVIBNJA 2017. JE PRAZNIK RADA -NEMA  NASTAVE

 

Ravnatelj škole 
Ivica Vlašić, mr.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 4. 2017. 18:48

TERENSKA NASTAVA ŠESTIH RAZREDA

AFFENBERG, PYRAMIDENKOGEL, VILLACH - 12.4.2017.

       

Učenici šestih razreda koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika posjetili su 12. travnja 2017. Affenberg – Park majmuna, Pyramidenkogel i grad Villach.

U Parku majmuna izbliza smo mogli vidjeti japanske makaki majmune koji se slobodno šeću među posjetiteljima. Morali smo se pridržavati pravila ponašanja u parku, a jedno od važnih pravila je da se majmune ne smije gledati direktno u oči jer to smatraju prijetnjom. Makaki majmuni pokazali su nam i dio predstave koju izvode pred publikom za koju su bili nagrađeni jabukama.

Posjet najvišem drvenom vidikovcu na svijetu(Pyramidenkogel - 100 m), bio je vrhunac naše uzbudljive terenske nastave. U sklopu tornja nalazi se i najdulji tobogan u Europi čija duljina iznosi 120 metara. Pogled s vrha vidikovca ostavlja bez daha a spuštanje niz tobogan je poseban doživljaj koji učenici nisu htjeli propustiti. Na kraju našeg putovanja posjetili smo grad Villach u kojem smo se prošetali starim dijelom grada. 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 4. 2017. 17:15

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

TVORNICA ČOKOLADE "ZOTTER", GRAZ - 11. 4. 2017.

Učenici petih razreda koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika posjetili su 11. travnja 2017. Graz i tvornicu čokolade "Zotter". Uz degustaciju raznih vrsta čokolade naučili su puno i o samoj proizvodnji čokolade.

U Grazu su posjetili sve važne znamenitosti i na kraju se zabavili rješavajući kviz znanja u kojem su prva tri mjesta osvojili:
1. Sara Malić i Dora Bartolić
2. Ema Barudžija i Nika Bunjevac
3. Jana Matić i Nika Lucija Strujić

 Herzlichen Glückwunsch!

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 4. 2017. 16:47

EDUKATIVNO-UMJETNIČKA RADIONICA

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu je u suradnji s British Councilom tijekom ožujka organiziralo edukativno-umjetničku radionicu pod naslovom Shakespeare nije bauk, a sve u sklopu obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea.  
Tako su 23. ožujka gosti iz HNK, dramaturginja Sanja Ivić i poznati glumac Damir Markovina, našim osmašima predstavili Shakespearea u interaktivnom satu s naglaskom na tekst tragedije Romeo i Julija.       
Govorili su o poznatom stihu blank verse i drugim jezičnim obilježjima Shakespearovog opusa, a zatim na praktičan način te uz stručne savjete i vodstvo pomogli učenicima da uprizore neke od poznatih scena iz drame.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2017. 18:07

PROLJEĆE JE STIGLO!

Vrijeme je da i cvjetnjaci oko naše škole zablistaju punim sjajem. Učenici petoga razreda udružili su snage, uzeli motike i grablje te zajedno uredili školske cvjetnjake. Očistili smo ih od korova, dotrajalih biljaka, smeća i kamenja. Zemlju smo prozračili te zasadili nove biljne sadnice. 

Posebno zahvaljujemo učeniku Karlu Kelebuhu i njegovu djedu na prekrasnim cvjetnim sadnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2017. 20:32

IDEMO NA DRŽAVNO!

Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je u natjecateljskom dijelu Smotre glazbenog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba 31.3.2017. u Centru za kulturu Prečko. Na natjecanju je izveo zadanu skladbu (D. Bobić: Bijeli jelen), kanon Jutarnji vjetar te skladbu Moja baka Ivana Josipa Skendera.  Voditeljica zbora je profesorica Mirta Stublić, a korepetitor na klaviru profesor Kristijan Palčec.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu  Zdravko Šljivac, Jasminka Ostojić i Snježana Stojaković odlučilo je da Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec zauzima 3. mjesto u A-kategoriji na županijskom natjecanju te da će naš zbor predložiti za 60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži  koje će se održati 3. i 4. svibnja u HNK u Varaždinu.  Uskoro je stigao i službeni poziv tako da našem zboru možemo zaželjeti puno lijepog pjevanja i uspješan nastup na državnom natjecanju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2017. 12:33

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018. NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

 

U privitku obavijesti nalaze se informacije o upisu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 10:59

RADIONICA!

Prošloga četvrtka u našoj školi ugostili smo prof. Mašu Rimac Jurinović, asistenticu na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.  S učenicima 5. d razreda i trojcem iz Trnja istraživali smo najnovije dramskopedagoške metode i scenske postupke – te uživali u igri i smijehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2017. 15:50

BILI SMO U KAZALIŠTU!

Iako je roman Zvonimira Milčeca "Zvižduk s Bukovca" napisan davne 1975.g., užitak igre na asfaltu i nama je nezamjenjiv.
Mi, učenici šestih razreda, uživali smo gledajući predstavu o odrastanju i uzbudljivim dogodovštinama dječaka s Bukovca 8. ožujka 2017.g. u kazalištu Žar ptica. Znatiželjno smo pratili igru dječaka koji se razlikuju od drugih ekipa po svom posebnom zvižduku.

Haklati, busati se, špancirati, maznuti…izrazi su kojima se i  mi danas služimo. Neke izraze u predstavi nismo razumjeli, ali zato je tu mali bukovački rječnik. Pogledajte riječi koje su koristili Giza, Bimbo, Truli, Kanta i Rolo ili debeli trgovac Špoljarić. Možda neke i vas podsjete na dane vašeg djetinjstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2017. 12:10

KINOKINO!

U sklopu nastave njemačkog jezika posjetili smo i KinoKino Festival u kinu Europa i pogledali film "Timm Thaler: dječak koji je prodao svoj osmijeh".  Dječji žiri KinoKino Festivala je upravo ovaj film (čiju režiju potpisuje poznati njemački redatelj Andreas Dresen kojemu je ovo prvi film za djecu)  proglasio najboljim filmom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 16:18

POSJETILI SMO!


Učenici 5-ih razreda su u sklopu nastave njemačkog jezika posjetili Goethe Institut. Tamo su upoznati s knjižničnom građom, te zadacima i ciljevima instituta. 
Vrhunac posjeta bilo je gledanje njemačkog filma Pommes essen kojeg smo uspjeli odgledali bez titlova. :-)


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 16:05

POČELO JE GLASOVANJE!!!!

Dragi učenici, učitelji, roditelji, bake, djedovi, rođaci!
Počelo je glasovanje na Top listi Dječje televizije. Naš broj je: 0615263 (cijena za fiksni telefon je 3,75 kn a za mobilni 5,05 kn). Pozivamo Vas da nas podržite da se što dulje održimo na Top listi. Isto tako su nam bitni i pregledi na Youtube-u jer se 50 pregleda uzima u obzir kao 1 glas. Glasajte za svoje omiljene izvođače.

 Puno pozdrava od Vašeg  Zbora OŠ Sesvetski Kraljevec! 

 

TOP LISTA DJEČJE TELEVIZIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2017. 16:01

VIRTUALNA IZLOŽBA

Učenici petih razreda u sklopu nastave matematike i projekta Geometrija je svuda oko nas izradili su virtualnu interaktivnu izložbu u koju su uključene njihove autorske fotografije osne simetrije.

http://anaskarec.artsteps.com/ pages/pviewexhibition.aspx?ID= 32963

Izložba se pokreće tako da se klikne na explore (fotografija ptice) ili na Osna simetrija (rooms), a zatim se pomoću strelica na tipkovnici ili miša kreće prostorijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2017. 13:19

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU (23.-24.2.2017.)

U žestokoj konkurenciji šest osnovnih škola i vrlo neizvjesnoj završnici Matej Peša (8.d) i Karlo Sladoja (8.a) osvojili su 1. mjesto za našu školu u završnom kvizu u sklopu projekta "Posjet osmih razreda Vukovaru" uz gromoglasnu podršku svih osmaša. Bravo dečki!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Habek  datum: 27. 2. 2017. 12:02

TERENSKA NASTAVA OSMIH RAZREDA

 

Učenici osmih razreda su 23. i 24. veljače proveli u Vukovaru u sklopu projekta Ministarstva branitelja "Posjet osmih razreda Vukovaru". Prvog su dana posjetili Muzej vučedolske kulture i Muzej grada Vukovara u dvorcu grofa Eltza , a u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar poslušali vrlo zanimljiva predavanja " Domovinski rat" i "Bitka za Vukovar".
Drugog su dana posjetili sva ključna mjesta  obrane Vukovara i stradanja hrvatskih branitelja poput Trpinjske ceste,  Kukuruznog puta, Ovčare i Memorijalnog groblja. Nakon toga su u kući nobelovca Lavoslava Ružičke sudjelovali u "Školi mira" i osvojili 1. mjesto u završnom kvizu. Učenici osmih razreda su zorno, na autentičnim lokacijama i uz vodstvo vodica i vojnika koji su sudjelovali u obrani Vukovara, naučili o strateškoj i moralnoj važnosti Bitke za Vukovar u Domovinskom ratu.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2017. 15:37

VALENTINOVO U SESVETSKOM KRALJEVCU

U subotu (18.2.) naši su učenici nastupili na glazbeno-scenskom događaju „Valentinovo u Sesvetskom Kraljevcu“. “.  Organizatori ovoga događaja  bili su Radionica sreće i Glazbeni atelier Stublić u suradnji sa Mjesnim odborom Sesvetski Kraljevec a sponzori Cvjetni salon „Ljubica“, Pekara „Kraljevec“, Dobra berba d.o.o. i Caffe bar „Svatko svoje zna“ .  
Naši zboraši otpjevali su službenu školsku himnu (A. Levačić/A. Levačić/R. Radan: Škola koju volimo mi) koja će se za nekoliko tjedana naći na Top-listi Dječje TV a nakon toga pjesmu „Nek´ svud ljubav sja“ zajedno sa cijelom dvoranom. Solistice su bile Katarina Brčinović, Katarina Kralj i Iva Ravić.  Bilo je jako lijepo i  nadamo se da će glazbeno-scenski događaj „Valentinovo u Sesvetskom Kraljevcu“ postati dijelom tradicije.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2017. 14:08

SPOT NA DJEČJOJ TELEVIZIJI

 

Naš spot će se početkom ožujka naći na Top-listi Dječje TV! Pjesma "Škola koju volimo mi"  koju izvodi Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec ujedno je i naša službena školska himna. Tekst i melodiju je napisala je naša učiteljica Ana Levačić a aranžman Reo Radan.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2017. 17:25

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 07.02.2017.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.
Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje sa mogućim rizicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 2. 2017. 17:11

SNIMILI SMO SPOT!

Službena himna naše škole „Škola koju volimo mi“ bit će na Top-listi Dječje TV! Danas smo u školi imali goste s Dječje TV: snimatelje i voditeljicu Unu Zimu. Zbor  OŠ Sesvetski Kraljevec u čitaonici je profesionalno odradio svoj dio posla. Školsku himnu je napisala i uglazbila naša draga učiteljica Ana Levačić, aranžman je napisao Reo Radan, a zbor je uvježbala učiteljica glazbene kulture Mirta Stublić. Jedva čekamo da krene nova sezona Top-liste!!

FOTOGALERIJA

Pod opširnije pročitajte dojmove sa snimanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 1. 2017. 12:19

BROŠURA ZA UČENIKE I RODITELJE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2016. 08:48

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA!

Akcija se nastavlja...
Prošle godine u našoj je školi prikupljeno oko 80 kg plastičnih čepova!
Popili ste sok, mlijeko ili ispraznili neku drugu bocu koja ima plastični čep? Odvojite ga u vrećicu ili neku posudu, ostavite na vidljivom mjestu da podsjetite djecu i ostale ukućane na to. Sakupljene čepove možete donjeti u školu i odložiti u kutije predviđene za to. Ionako trebamo razvijati svijest o odvajanju i recikliranju, pa zašto ne i pomoći nekome?
Svaki čep je vrijedan!
Više o akciji na stranici Udruge oboljelih od leukemije i limfoma...
https://www.facebook.com/Udruga-oboljelih-od-leukemije-i-…/…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2016. 12:10

OBAVIJEST UČENIKE I RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 Izdavanje potvrda o redovnom školovanju radi ostvarivanja prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

U privitku se nalazi obavijest.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2016. 22:55

OBAVIJEST ZA UČENIKE

SVI UČENICI I UČENICE ŠKOLE KOJI SE NATJEČU  ZA ŠKOLU U KOŠARCI ŽENE, RUKOMET MUŠKI, ODBOJKA ŽENE I IMAJU ISKAZNICE ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA ZAGREBA   MORAJU OBAVITI   LIJEČNIČKI PREGLED U SPORTSKOJ AMBULANTI U DOMU ZDRAVLJA BOROVJE ILI KOD SVOG OBITELJSKOG LIJEČNIKA ILI KOD ŠKOLSKOG LIJEČNIKA U SESVETAMA. BEZ PREGLEDA ŠKOLA NEĆE MOĆI POTVRDITI POPIS  ZA SUDJELOVANJE U NATJECANJU.

LIJEČNIČKE POTVRDE O SPOSOBNOSTI OBVEZNI SU PREDATI SVOJIM VODITELJIMA-TRENERIMA, A ONI ĆE KOPIJE PREDATI PEDAGOGU ŠKOLE NA ARIHIVIRANJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2016. 23:20

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

RED VOŽNJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA  ZA OSNOVNU ŠKOLU SESVETSKI KRALJEVEC 2016./2017.

 

POLAZAK IZ GLAVNIČICE ZA ŠKOLU

7:05       7:50       12:15     13:05                    

POLAZAK OD NOGOMETNOG IGRALIŠTA ZA ŠKOLU/STANICA KOD ŠTIBRENSKE ULICE/

7:20       8:10       12:35     13:25     

POLAZAK IZ ŠKOLE ZA NOGOMETNO IGRALIŠTE/STANICA KOD ŠTIBRENSKE ULICE/

12:25     13:20     13:35     16,20   17,15   18,05   18,55          

POLAZAK IZ ŠKOLE ZA GLAVNIČICU

12,00    12,50   13,45   16,30   17,25   18,15   19,05   

Ravnatelj škole
mr. Ivica Vlašić

POSTAJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA:

  1. OSNOVNA ŠKOLA SESVETSKI KRALJEVEC
  2. IVE POLITEA-ŠTIBRENSKA
  3. ŽELJEZNIČKA 19
  4. CERJE, CERSKA-PODOLNICA
  5. DRENČEC, SLOBODE-KINDER VINKA
  6. GLAVNIČICA, PETRASI(OKRETIŠTE AUTOBUSA)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 8. 2016. 18:49
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi

Portal za škole

Edu.hr

Hour of Code - sat kodiranja

preskoči na navigaciju