preskoči na sadržaj
VIJESTI

OBAVIJEST UČENICIMA OSMIH RAZREDA

POTPISIVANJE PRIJAVNICA S KONAČNIM POPISOM ODABRANIH PROGRAMA BITI ĆE U PONEDJELJAK, 10.7.2017. OD 17,30 DO 18,30 U ŠKOLI.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 7. 2017. 16:53

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI ZA OSMI RAZRED

 
Naša škola s ponosom je ispratila na dalje školovanje i obrazovanje još jednu generaciju učenika osmih razreda. Svečana podjela svjedodžbi za 102 učenika održana je u utorak, 28.lipnja 2017.g. uz prigodni program.
Čestitke na završenom osnovnoškolskom obrazovanju uputio im je ravnatelj,gospodin Ivica Vlašić. U ime svih osmaša govor je pročitala Nikol Brčina, a u ime razrednica obratila im se prof. Jelena Peranović.
Odlukom Učiteljskog vijeća učenikom generacije proglašen je Matija Vokić, a prema reakciji prisutnih, tu su odluku svi oduševljeno prihvatili. Nakon toga razrednice su podijelile svjedodžbe učenicima. Svečanost je počela i završila pjesmom.
 
 
Osmaši, sretno na upisima i u daljem životu!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 7. 2017. 11:52

PODJELA SVJEDODŽBI U PRVIM RAZREDIMA!

Prvašići su uspješno završili prvi razred i obilježili dan primanja svjedodžbi na akademski način! ;)
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 6. 2017. 19:53

OBAVIJEST UČENICIMA OSMIH RAZREDA

Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku

Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.dana 26. lipnja 2017. godine započinju prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa započet će u 12:00 sati, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata istoga dana

Prijave obrazovnih programa trajat će do 10. srpnja 2017. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja 2017.

Na sljedećem linku imate kratku uputu kako prijaviti obrazovne programe i osnovne informacije o predstojećim događajima u sustavu 
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11777 

Također je objavljen već održani informativni webinar za učenike na sljedećem linku https://connect.carnet.hr/p8zmqjo2rfh/ 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 6. 2017. 18:44

TERENSKA NASTAVA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

POSJET KINU EUROPA

Učenici sedmih i osmih razreda koji pohađaju nastavu njemačkog jezika su u utorak, 13. lipnja 2017., posjetili kultno zagrebačko kino Europa te pogledali film slavnog njemačkog redatelja Fatiha Akina "Tschick".

Taj je film proglašen najboljim na Danu filma za mladu publiku koji je 7. svibnja 2017. bio održan u čak 36 europskih gradova među kojima se našao i Zagreb, a žiri je bio sastavljen od mladih ljubitelja filma od 12 do 14 godina.

Veselimo se sljedećoj školskoj godini i novim njemačkim filmovima!
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 6. 2017. 16:27

POSJETILI SMO!

TERENSKA NASTAVA UČENIKA KOJI POHAĐAJU NASTAVU FRANCUSKOG JEZIKA - JEU DE PISTE

Učenici sedmih i osmih razreda koji uče Francuski jezik u petak, 9.6.2017., odigrali su igru u sklopu koje su u gradu Zagrebu morali otkriti Francusku, francuski jezik i francuske proizvode. Tako smo u jednoj pekari pronašli tradicionalne francuske pekarske proizvode kao što su brioche, croissant, pain au chocolat, pain aux raisins i baguette. Saznali smo što je i gdje se nalazi Alliance Française, a nakon toga smo otkrili i Veleposlanstvo Republike Francuske.

Vrhunac terenske nastave bio je posjet Medijateci koja djeluje u sklopu Francuskog instituta. Tamo smo saznali što se sve nudi prijateljima francuskog jezika, a ponuda se kreće od knjiga i časopisa pa sve do multimedije (filmovi, glazba) te igranja na PlayStationu.
 
 
Na kraju smo se počastili poznatom francuskom slasticom, kolačima macarons koje smo otkrili u jednoj slastičarnici. Tamo se još nudi i jedno od najpoznatijih francuskih jela, quiche lorraine.
Veselimo se sljedećoj školskoj godini i novim terenskim nastavama!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 6. 2017. 19:03

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Postupak produljenja subvencije i punjenja kupona školske djece u Organiziranom prijevozu Grada Zagreba

 

U privitku obavijesti su priloženi dokumenti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 6. 2017. 09:41

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

Ozalj i Karlovac, 22. svibnja 2017.

Učenici petih razreda, zajedno sa svojim razrednicama i profesoricama, bili su na terenskoj nastavi u Ozlju i Karlovcu u ponedjeljak 22. svibnja 2017. Krenuvši toga jutra još smo sneni trljali umorne oči, a već smo stigli u Karlovac i ondje na obližnjemu velikom igralištu proveli vrijeme igrajući se i skačući.
Poslije toga krenuli smo u razgled grada na četiri rijeke. Vidjeli smo mnoge parkove, škole, staru gradsku jezgru, slušali srednjovjekovne priče o Zrinskom i Frankopanu te vidjeli poznatu karlovačku šestokraku zvijezdu gdje se nalazi crkva Presvetoga Trojstva. Prije podnevna objeda, svratili smo u Turanj, četvrt koja je najviše stradala u Domovinskome ratu te je sada spomen-obilježje svih poginulih i stradalih. Ondje smo se fotografirali uz Muzej Domovinskoga rata. Nakon objeda, krenuli smo prema starome gradu Ozlju smještenome na klisuri. Tražeći zmajeve, vitezove i kraljevne, načas smo zastali u 16. stoljeću.  Sretni, ali i umorni, krenuli smo svojim domovima u poslijepodnevnim satima.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2017. 14:26

TERENSKA NASTAVA OSMIH RAZREDA

VENECIJA, GARDALAND - 21. i 22.5.2017.

Učenici 8.a i 8.c bili su 21. i 22. svibnja na terenskoj nastavi u Veneciji i Gardalandu.  Prvog su dana obilazili znamenitosti Venecije te naučili o povijesnoj povezanosti ovog grada s gradovima na dalmatinskoj obali, posebno o rivalstvu s Dubrovačkom Republikom. Drugog su dana iskusili sve draži sila inercije i gravitacije na vlastitoj koži u zabavnom parku Gardaland.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2017. 13:41

UPOZNAJ ZEMLJU!

U našoj školi održana je interaktivna izložba Upoznaj Zemlju - zaviri u mikroskop! koju je organizirao Odsjek za zaštitu geološke baštine Hrvatskog geološkog društva. Cilj ove interaktivne izložbe je promocija geoloških istraživanja u osnovnim i srednjim školama, s obzirom da su ovakva istraživanja u malom obimu prikazana u gradivu, a djeci su vrlo često zanimljiva.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 5. 2017. 14:02

OBAVIJEST ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA

Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju!"

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2017./2018. dostupne su u publikacijama prema tipu učenika: 

Redovni učenici 
Učenici s teškoćama u razvoju
Umjetnički programi i odjeli za sportaše
Kandidati iz drugih obrazovnih sustava 
Primjeri bodovanja 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2017. 16:56

ERSTE PLAVA LIGA

Atletičari OŠ Sesvetski Kraljevec ostvarili su sjajan uspjeh na atletskom natjecanju Erste Plava liga. U Zagrebu su u četvrtak, 18.05.2017. na stadionu Mladosti održane kvalifikacije za finalno natjecanje u okviru Hanžekovićeva memorijala.
U konkurenciji 640 natjecatelja iz čak 104 škole ovog dijela Hrvatske mala reprezentacija naše škole od 10 učenica i učenika pod vodstvom trenera Miroslava Klarice (AK Ulix) osvojila je 4 medalje i u poretku medalja ostvarila 3. rezultat svih prijavljenih škola.
Zapažene rezultate ostvarili su:
Petar Marković, 3.r., 300m, zlatna medalja
Frano Plazanić, 4.r., 300m zlatna medalja, vortex bronca
Matej Marković, 5.r., 600m, srebrna medalja
Sara Malić, 5.r., kugla, 4. mjesto
Petar Vučemilović-Grgić, 4.r., 300m, 7. mjesto.
Marko Kovačev, 6.r., dalj, 8. mjesto
Nastupili su i Ivana Čančar, Elena Ravlić, Dora Bartolić i Laura Miličević. Tako će naša škola na Hanžeku u rujnu imati čak 3 finalista u borbi za vrijedna odličja!
Bravo ekipo i hvala roditeljima na podršci i organizaciji prijevoza!
Vidimo se na Hanžeku!!
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2017. 08:33

TERENSKA NASTAVA SEDMIH I OSMIH RAZREDA

SALZBURG - 4. i 5. svibnja 2017.

 

 

Učenici 7. i 8. razreda, koji pohađaju nastavu Njemačkog jezika su u sklopu terenske nastave posjetili Salzburg i pitoreskni gradić Hallstatt. Posjetili su Mozartovu rodnu kuću, dvorac Mirabell, provozali se rijekom Salzach, našli vremena i za obilazak muzeja Haus der Natur i mnogo drugih znamenitosti.

Veselimo se sljedećoj školskoj godini i novim destinacijama.


FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2017. 19:43

VAŽNO!

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVOG RAZREDA PUTNIKA ŠKOLSKIM AUTOBUSOM U ŠK. GOD. 2017./2018.

MOLIMO RODITELJE UČENIKA PRVOG RAZREDA KOJI ĆE U ŠK. GOD. 2017./2018. PUTOVATI ŠKOLSKIM AUTOBUSOM  IZ PODRUČJA GLAVNIČICE, DRENČECA,  NOGOMETNOG IGRALIŠTA, ŽELJEZNIČKE ULICE I OKOLNIH ULICA DA NA UPIS UČENIKA DONESU SLIKU UČENIKA KAKO BISMO MOGLI SA ZAHTJEVOM POSLATI NA IZRADU ĐAČKE AUTOBUSNE KARTE U ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ.

Ravnatelj škole
 Ivica Vlašić, mr.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 5. 2017. 16:31

60. GLAZBENE SVEČANOSTI HRVATSKE MLADEŽI

Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec uspješno je nastupio na državnom natjecanju zborova u Varaždinu. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži manifestacija je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencije za odgoj  i obrazovanje, Ministarstva kulture RH, Varaždnske županije i Grada Varaždina. 

Naš zbor je pod vodstvom profesorice Mirte Stublić  i uz korepeticiju na klaviru profesora Kristijana Palčeca izveo sljedeći repertoar: D. Bobić: Bijeli jelen; kanon Jutarnji  vjetar; F. Mendelssohn: Pozdrav proljeću, I. J. Skender: Moja baka. U prosudbenom povjerenstvu bili su eminentni stručnjaci iz područja zborskog pjevanja: Aleksandra Matić, prof., Dario Maleš, prof., izv.prof.art.  Jasenka Ostojić, Dada Ruža, prof. Čestitamo zboru na osvojenoj srebrnoj plaketi i želimo mu još puno lijepog pjevanja, nastupa i natjecanja! 

ZBOR NA TELEVIZIJI!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2017. 12:37

POBJEDNICI KNJIZA!

Čestitamo ovogodišnjim pobjednicima u KNJIZU – kvizu o knjizi!

Obilježavajući ovogodišnju Noć knjige, osim interpretativnog čitanja i slušanja pisane riječi uz glazbenu pratnju, naši učenici pokazali su i zavidno znanje o hrvatskoj i svjetskoj književnosti.

Najbrže prste i najviše znanja ove godine pokazali su sljedeći učenici:

1. mjesto:
Filip Ladan (5. r.)
Matej Glavaš i Matej Krajina (6. r.)
Filip Gajić i Roko Mašković (7. r.)
Nikol Brčina i Marija Stipić (8. r.)

2. mjesto:
Dinko Čale i Stipe Zlomislić (5. r.)
Luka Fabijanić i Marko Žgela (6. r.)
David Hukavec i Kristijan Jurišić (7. r.)
Petar Zvonimir Damjanović i Filip Guja (8. r.)

3. mjesto:
Matej Marković i Dominik Matijašić (5. r.)
Mateo Marčinković (6. r.)
Marin Anđelić i Loren Stipić (7. r.)
Tia Majstorović Mlivić i Paola Golenko (8. r.)

Čestitamo i zahvaljujemo svim ostalim učenicima na sudjelovanju! 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 5. 2017. 19:44

JEDINI NAŠ SUDIONIK DRŽAVNOGA NATJECANJA 2017.!

Čestitamo našemu Filipu Gajiću, učeniku 7.a razreda, i njegovoj mentorici prof. Anđelini Jurčić na izvrsnom uspjehu na 24. državnom Natjecanju iz geografije, koje se održalo 11. travnja u Topuskom, gradiću nedaleko Petrove gore, s jedva 1000 stanovnika.
Filip je 12. najbolji geograf sedmaš u Lijepoj Našoj! Bravo, Filipe! yes

FOTOGALERIJA

Pročitajmo  Filipove dojmove:
“Na natjecanju nas je bilo 126 učenika od 5. do 4. razreda srednje škole iz cijele Hrvatske. Konkurencija je bila uistinu dobra i jaka, ali i srdačna pa sam se s mnogima sprijateljio. Iako je to malen gradić, organizatori su ljudi velikoga srca jer su nam svima organizirali hvale vrijednu dobrodošlicu. Također, potrudili su se i da nam ni u kojem trenutku ne bude dosadno. Znao sam da se dosade i ne moram bojati jer mi je pratnja bio prof. Narančić. Ispit se sastojao od dva dijela: teorije i praktičnog zadatka. Nakon rješavanja teorije bio sam sretan jer sam ju napisao odlično. Praktični rad nešto sam lošije napisao pa sam pao na 12. mjesto.

Kada bih podvukao crtu, biti na Državnom natjecanju bila je velika čast. Nisam vjerovao da ću provesti 3 dana s najboljim mladim geografima u Hrvatskoj, stoga će ovo iskustvo imati posebno mjesto u mojoj galeriji sjećanja.“

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2017. 11:37

TERENSKA NASTAVA ŠESTIH RAZREDA

AFFENBERG, PYRAMIDENKOGEL, VILLACH - 12.4.2017.

       

Učenici šestih razreda koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika posjetili su 12. travnja 2017. Affenberg – Park majmuna, Pyramidenkogel i grad Villach.

U Parku majmuna izbliza smo mogli vidjeti japanske makaki majmune koji se slobodno šeću među posjetiteljima. Morali smo se pridržavati pravila ponašanja u parku, a jedno od važnih pravila je da se majmune ne smije gledati direktno u oči jer to smatraju prijetnjom. Makaki majmuni pokazali su nam i dio predstave koju izvode pred publikom za koju su bili nagrađeni jabukama.

Posjet najvišem drvenom vidikovcu na svijetu(Pyramidenkogel - 100 m), bio je vrhunac naše uzbudljive terenske nastave. U sklopu tornja nalazi se i najdulji tobogan u Europi čija duljina iznosi 120 metara. Pogled s vrha vidikovca ostavlja bez daha a spuštanje niz tobogan je poseban doživljaj koji učenici nisu htjeli propustiti. Na kraju našeg putovanja posjetili smo grad Villach u kojem smo se prošetali starim dijelom grada. 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 4. 2017. 17:15

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

TVORNICA ČOKOLADE "ZOTTER", GRAZ - 11. 4. 2017.

Učenici petih razreda koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika posjetili su 11. travnja 2017. Graz i tvornicu čokolade "Zotter". Uz degustaciju raznih vrsta čokolade naučili su puno i o samoj proizvodnji čokolade.

U Grazu su posjetili sve važne znamenitosti i na kraju se zabavili rješavajući kviz znanja u kojem su prva tri mjesta osvojili:
1. Sara Malić i Dora Bartolić
2. Ema Barudžija i Nika Bunjevac
3. Jana Matić i Nika Lucija Strujić

 Herzlichen Glückwunsch!

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 4. 2017. 16:47

EDUKATIVNO-UMJETNIČKA RADIONICA

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu je u suradnji s British Councilom tijekom ožujka organiziralo edukativno-umjetničku radionicu pod naslovom Shakespeare nije bauk, a sve u sklopu obilježavanja 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea.  
Tako su 23. ožujka gosti iz HNK, dramaturginja Sanja Ivić i poznati glumac Damir Markovina, našim osmašima predstavili Shakespearea u interaktivnom satu s naglaskom na tekst tragedije Romeo i Julija.       
Govorili su o poznatom stihu blank verse i drugim jezičnim obilježjima Shakespearovog opusa, a zatim na praktičan način te uz stručne savjete i vodstvo pomogli učenicima da uprizore neke od poznatih scena iz drame.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 4. 2017. 18:07

PROLJEĆE JE STIGLO!

Vrijeme je da i cvjetnjaci oko naše škole zablistaju punim sjajem. Učenici petoga razreda udružili su snage, uzeli motike i grablje te zajedno uredili školske cvjetnjake. Očistili smo ih od korova, dotrajalih biljaka, smeća i kamenja. Zemlju smo prozračili te zasadili nove biljne sadnice. 

Posebno zahvaljujemo učeniku Karlu Kelebuhu i njegovu djedu na prekrasnim cvjetnim sadnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2017. 20:32

IDEMO NA DRŽAVNO!

Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je u natjecateljskom dijelu Smotre glazbenog stvaralaštva osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba 31.3.2017. u Centru za kulturu Prečko. Na natjecanju je izveo zadanu skladbu (D. Bobić: Bijeli jelen), kanon Jutarnji vjetar te skladbu Moja baka Ivana Josipa Skendera.  Voditeljica zbora je profesorica Mirta Stublić, a korepetitor na klaviru profesor Kristijan Palčec.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu  Zdravko Šljivac, Jasminka Ostojić i Snježana Stojaković odlučilo je da Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec zauzima 3. mjesto u A-kategoriji na županijskom natjecanju te da će naš zbor predložiti za 60. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži  koje će se održati 3. i 4. svibnja u HNK u Varaždinu.  Uskoro je stigao i službeni poziv tako da našem zboru možemo zaželjeti puno lijepog pjevanja i uspješan nastup na državnom natjecanju! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 4. 2017. 12:33

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018. NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

 

U privitku obavijesti nalaze se informacije o upisu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 10:59

RADIONICA!

Prošloga četvrtka u našoj školi ugostili smo prof. Mašu Rimac Jurinović, asistenticu na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu.  S učenicima 5. d razreda i trojcem iz Trnja istraživali smo najnovije dramskopedagoške metode i scenske postupke – te uživali u igri i smijehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 4. 2017. 15:50

BILI SMO U KAZALIŠTU!

Iako je roman Zvonimira Milčeca "Zvižduk s Bukovca" napisan davne 1975.g., užitak igre na asfaltu i nama je nezamjenjiv.
Mi, učenici šestih razreda, uživali smo gledajući predstavu o odrastanju i uzbudljivim dogodovštinama dječaka s Bukovca 8. ožujka 2017.g. u kazalištu Žar ptica. Znatiželjno smo pratili igru dječaka koji se razlikuju od drugih ekipa po svom posebnom zvižduku.

Haklati, busati se, špancirati, maznuti…izrazi su kojima se i  mi danas služimo. Neke izraze u predstavi nismo razumjeli, ali zato je tu mali bukovački rječnik. Pogledajte riječi koje su koristili Giza, Bimbo, Truli, Kanta i Rolo ili debeli trgovac Špoljarić. Možda neke i vas podsjete na dane vašeg djetinjstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2017. 12:10

KINOKINO!

U sklopu nastave njemačkog jezika posjetili smo i KinoKino Festival u kinu Europa i pogledali film "Timm Thaler: dječak koji je prodao svoj osmijeh".  Dječji žiri KinoKino Festivala je upravo ovaj film (čiju režiju potpisuje poznati njemački redatelj Andreas Dresen kojemu je ovo prvi film za djecu)  proglasio najboljim filmom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 16:18

POSJETILI SMO!


Učenici 5-ih razreda su u sklopu nastave njemačkog jezika posjetili Goethe Institut. Tamo su upoznati s knjižničnom građom, te zadacima i ciljevima instituta. 
Vrhunac posjeta bilo je gledanje njemačkog filma Pommes essen kojeg smo uspjeli odgledali bez titlova. :-)


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2017. 16:05

POČELO JE GLASOVANJE!!!!

Dragi učenici, učitelji, roditelji, bake, djedovi, rođaci!
Počelo je glasovanje na Top listi Dječje televizije. Naš broj je: 0615263 (cijena za fiksni telefon je 3,75 kn a za mobilni 5,05 kn). Pozivamo Vas da nas podržite da se što dulje održimo na Top listi. Isto tako su nam bitni i pregledi na Youtube-u jer se 50 pregleda uzima u obzir kao 1 glas. Glasajte za svoje omiljene izvođače.

 Puno pozdrava od Vašeg  Zbora OŠ Sesvetski Kraljevec! 

 

TOP LISTA DJEČJE TELEVIZIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 3. 2017. 16:01

VIRTUALNA IZLOŽBA

Učenici petih razreda u sklopu nastave matematike i projekta Geometrija je svuda oko nas izradili su virtualnu interaktivnu izložbu u koju su uključene njihove autorske fotografije osne simetrije.

http://anaskarec.artsteps.com/ pages/pviewexhibition.aspx?ID= 32963

Izložba se pokreće tako da se klikne na explore (fotografija ptice) ili na Osna simetrija (rooms), a zatim se pomoću strelica na tipkovnici ili miša kreće prostorijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2017. 13:19

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU (23.-24.2.2017.)

U žestokoj konkurenciji šest osnovnih škola i vrlo neizvjesnoj završnici Matej Peša (8.d) i Karlo Sladoja (8.a) osvojili su 1. mjesto za našu školu u završnom kvizu u sklopu projekta "Posjet osmih razreda Vukovaru" uz gromoglasnu podršku svih osmaša. Bravo dečki!!!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Habek  datum: 27. 2. 2017. 12:02

TERENSKA NASTAVA OSMIH RAZREDA

 

Učenici osmih razreda su 23. i 24. veljače proveli u Vukovaru u sklopu projekta Ministarstva branitelja "Posjet osmih razreda Vukovaru". Prvog su dana posjetili Muzej vučedolske kulture i Muzej grada Vukovara u dvorcu grofa Eltza , a u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar poslušali vrlo zanimljiva predavanja " Domovinski rat" i "Bitka za Vukovar".
Drugog su dana posjetili sva ključna mjesta  obrane Vukovara i stradanja hrvatskih branitelja poput Trpinjske ceste,  Kukuruznog puta, Ovčare i Memorijalnog groblja. Nakon toga su u kući nobelovca Lavoslava Ružičke sudjelovali u "Školi mira" i osvojili 1. mjesto u završnom kvizu. Učenici osmih razreda su zorno, na autentičnim lokacijama i uz vodstvo vodica i vojnika koji su sudjelovali u obrani Vukovara, naučili o strateškoj i moralnoj važnosti Bitke za Vukovar u Domovinskom ratu.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2017. 15:37

VALENTINOVO U SESVETSKOM KRALJEVCU

U subotu (18.2.) naši su učenici nastupili na glazbeno-scenskom događaju „Valentinovo u Sesvetskom Kraljevcu“. “.  Organizatori ovoga događaja  bili su Radionica sreće i Glazbeni atelier Stublić u suradnji sa Mjesnim odborom Sesvetski Kraljevec a sponzori Cvjetni salon „Ljubica“, Pekara „Kraljevec“, Dobra berba d.o.o. i Caffe bar „Svatko svoje zna“ .  
Naši zboraši otpjevali su službenu školsku himnu (A. Levačić/A. Levačić/R. Radan: Škola koju volimo mi) koja će se za nekoliko tjedana naći na Top-listi Dječje TV a nakon toga pjesmu „Nek´ svud ljubav sja“ zajedno sa cijelom dvoranom. Solistice su bile Katarina Brčinović, Katarina Kralj i Iva Ravić.  Bilo je jako lijepo i  nadamo se da će glazbeno-scenski događaj „Valentinovo u Sesvetskom Kraljevcu“ postati dijelom tradicije.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2017. 14:08

SPOT NA DJEČJOJ TELEVIZIJI

 

Naš spot će se početkom ožujka naći na Top-listi Dječje TV! Pjesma "Škola koju volimo mi"  koju izvodi Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec ujedno je i naša službena školska himna. Tekst i melodiju je napisala je naša učiteljica Ana Levačić a aranžman Reo Radan.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2017. 17:25

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 07.02.2017.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.
Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo ljude da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo sposobnosti, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje sa mogućim rizicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 2. 2017. 17:11

SNIMILI SMO SPOT!

Službena himna naše škole „Škola koju volimo mi“ bit će na Top-listi Dječje TV! Danas smo u školi imali goste s Dječje TV: snimatelje i voditeljicu Unu Zimu. Zbor  OŠ Sesvetski Kraljevec u čitaonici je profesionalno odradio svoj dio posla. Školsku himnu je napisala i uglazbila naša draga učiteljica Ana Levačić, aranžman je napisao Reo Radan, a zbor je uvježbala učiteljica glazbene kulture Mirta Stublić. Jedva čekamo da krene nova sezona Top-liste!!

FOTOGALERIJA

Pod opširnije pročitajte dojmove sa snimanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 1. 2017. 12:19

BROŠURA ZA UČENIKE I RODITELJE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2016. 08:48

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA!

Akcija se nastavlja...
Prošle godine u našoj je školi prikupljeno oko 80 kg plastičnih čepova!
Popili ste sok, mlijeko ili ispraznili neku drugu bocu koja ima plastični čep? Odvojite ga u vrećicu ili neku posudu, ostavite na vidljivom mjestu da podsjetite djecu i ostale ukućane na to. Sakupljene čepove možete donjeti u školu i odložiti u kutije predviđene za to. Ionako trebamo razvijati svijest o odvajanju i recikliranju, pa zašto ne i pomoći nekome?
Svaki čep je vrijedan!
Više o akciji na stranici Udruge oboljelih od leukemije i limfoma...
https://www.facebook.com/Udruga-oboljelih-od-leukemije-i-…/…

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 11. 2016. 12:10

OBAVIJEST UČENIKE I RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 Izdavanje potvrda o redovnom školovanju radi ostvarivanja prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

U privitku se nalazi obavijest.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 9. 2016. 22:55

OBAVIJEST ZA UČENIKE

SVI UČENICI I UČENICE ŠKOLE KOJI SE NATJEČU  ZA ŠKOLU U KOŠARCI ŽENE, RUKOMET MUŠKI, ODBOJKA ŽENE I IMAJU ISKAZNICE ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA ZAGREBA   MORAJU OBAVITI   LIJEČNIČKI PREGLED U SPORTSKOJ AMBULANTI U DOMU ZDRAVLJA BOROVJE ILI KOD SVOG OBITELJSKOG LIJEČNIKA ILI KOD ŠKOLSKOG LIJEČNIKA U SESVETAMA. BEZ PREGLEDA ŠKOLA NEĆE MOĆI POTVRDITI POPIS  ZA SUDJELOVANJE U NATJECANJU.

LIJEČNIČKE POTVRDE O SPOSOBNOSTI OBVEZNI SU PREDATI SVOJIM VODITELJIMA-TRENERIMA, A ONI ĆE KOPIJE PREDATI PEDAGOGU ŠKOLE NA ARIHIVIRANJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2016. 23:20

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

RED VOŽNJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA  ZA OSNOVNU ŠKOLU SESVETSKI KRALJEVEC 2016./2017.

 

POLAZAK IZ GLAVNIČICE ZA ŠKOLU

7:05       7:50       12:15     13:05                    

POLAZAK OD NOGOMETNOG IGRALIŠTA ZA ŠKOLU/STANICA KOD ŠTIBRENSKE ULICE/

7:20       8:10       12:35     13:25     

POLAZAK IZ ŠKOLE ZA NOGOMETNO IGRALIŠTE/STANICA KOD ŠTIBRENSKE ULICE/

12:25     13:20     13:35     16,20   17,15   18,05   18,55          

POLAZAK IZ ŠKOLE ZA GLAVNIČICU

12,00    12,50   13,45   16,30   17,25   18,15   19,05   

Ravnatelj škole
mr. Ivica Vlašić

POSTAJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA:

  1. OSNOVNA ŠKOLA SESVETSKI KRALJEVEC
  2. IVE POLITEA-ŠTIBRENSKA
  3. ŽELJEZNIČKA 19
  4. CERJE, CERSKA-PODOLNICA
  5. DRENČEC, SLOBODE-KINDER VINKA
  6. GLAVNIČICA, PETRASI(OKRETIŠTE AUTOBUSA)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 8. 2016. 18:49
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

Hour of Code - sat kodiranja

preskoči na navigaciju