preskoči na sadržaj
VIJESTI

ŠKOLSKI PROJEKT

Obavještavamo učenike da će se Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2018. održati 24. listopada 2018. u 12.50 u informatičkoj učionici. Veselimo se našemu susretu!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Andreja Habek  datum: 21. 10. 2018. 17:10

DAN KRUHA 2018.

Učenici 1.a,1.b i 3.b razreda obilježili su Dan kruha. U blagovaonici je vladalo vedro raspoloženje i djeca su uživala u izradi peciva kao i kušanju istoga. 

FOTOGALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 10. 2018. 16:59

"PUTOVALI SMO SVEMIROM..."

 
Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada. Učenici produženog boravka 1. b i 3. b razreda i njihova učiteljica Ana Škarec, otkrivali su tajne svemira, čitali priče, igrali kvizove,  izrađivali svoje letjelice i osmišljavali svoj put u svemir. Učenici su pokazali veliko zanimanje za temu. Nakon istraživačke radionice saznali su odgovore na mnoga pitanja, ali i došli do spoznaje da mnogo toga još o svemiru ne znamo, a možda baš netko od njih, jednoga dana postane astronaut i nešto novo otkrije. 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2018. 17:12

OBILJEŽILI SMO!

U našoj Školi ugostili smo gosp. Mirka Hrkača, osnivača Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim" te time obilježili Dan bijeloga štapa i početak Mjeseca hrvatske knjige. Budući da su neki od ciljeva Zaklade promicanje cjeloživotnoga obrazovanja, edukacija mladih i omogućavanje  pristupa literaturi slijepim osobama i osobama s invaliditetom koje same ne mogu čitati, obogatili smo našu knjižnicu lektirnim djelima prilagođena po principima građe lagane za čitanje (za učenike s disleksijom, ADHD/ADD sindromom, učenike s poteškoćama u govorno-jezičnoj komunikaciji, s motoričkim poteškoćama uslijed kojega ne mogu držati knjigu, ili rukovati njome, ili pomicati oči u mjeri u kojoj bi im to omogućilo čitanje, učenike romske nacionalne manjine itd.).
Naši sedmaši i osmaši razgovarali su s gosp. Hrkačem o projektima Zaklade i o svakodnevnome životu slijepih osoba, saznali su što je najbitnije u komunikaciji i odnosu s osobama s invaliditetom, a neki su čak imali priliku pokušati hodati pomoću bijeloga štapa ili čitati brajicu. Kao veliki poticaj i pomoć u prihvaćanju svoga invaliditeta gosp. Hrkač naveo je vjeru, u kojoj vidi smisao života. Susret je tako i završio njegovom porukom djeci da vjeruju u ostvarenje svojih želja bez obzira na teškoće koje ih snađu te da uvijek gledaju ono što imaju, a ne ono što nemaju. Hvala gosp. Hrkaču na ovome susretu!
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2018. 23:02

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Učenici osmih razreda sudjelovali su u dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru 3. i 4. listopada 2018. godine u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Nakon predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“ učenici su posjetili Muzej grada Vukovara i Muzej Vučedolske kulture. Drugoga dana nastave obilazili su memorijalna mjesta: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, Put spasa (Kukuruzni put), Vukovarska bolnica '91. i bivša vojarna 204. VU brigade. Učenici su odali počast i zapalili svijeće svim hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2018. 22:47

PROMETNA UČILICA

10. Državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve osnovnoškolce u RH

ponedjeljak 1.10.2018. točno u podne krenulo je deseto po redu državno natjecanje svih učenika osnovnih škola i svih osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici. Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice. U natjecanju se boduje pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te postignuće na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.
Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u svojoj školi. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali učitelji iz njihovih škola. 

Kao i prošle godine, na natjecanje u kategoriji razredna odjeljenja mogu se uključiti i roditelji, koji će svojim znanjem i bodovima pridonijeti uspjehu razreda svojeg djeteta.

Natjecanje traje do 30. studenoga 2018. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, razredno odjeljenje i njihov voditelj te 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade.

Vidi opširnije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 10. 2018. 09:39

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

 
Na satu Likovne kulture, učenici trećih razreda izradili su plakate kojima žele skrenuti pozornost na potrebu zaštite životinja. Tijekom tjedna donijeti će deke (koje im više ne trebaju), a u četvrtak, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, odnijet će ih u Sklonište za napuštene životinje u Dumovcu. Nadamo se da će time uljepšati zimu životinjama u skloništu.
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2018. 22:39

SUDJELOVALI SMO!

Festival dječje kajkavske popevke

I ove su godine naši učenici sudjelovali na Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru. Dana 30. rujna 2018. naši učenici nastupili su na Festivalu na kojem popevke izvode učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem mo. Siniše Leopolda. Pjesmu „Tebi za Valentinovo“ (tekst: Lara Varjačić, glazba: učenici OŠ Sesvetski Kraljevec s voditeljicom Mirtom Stublić, aranžman Pere Ištvančić) prekrasno su otpjevale Elena Lončar i Katarina Brčinović Marković. I drugu pjesmu, „Maslaček“ (tekst: Nika Jagečić, glazba: učenici OŠ Sesvetski Kraljevec s voditeljicom Mirtom Stublić) jako su lijepo i veselo izvele Katarina Brčinović Marković, Ana Lea Barišić, Elena Puškarić i Ivona Elez. Čestitamo im od srca i želimo još puno lijepih pjesama i nastupa!

FOTOGALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2018. 22:32

NAJAVA NATJECANJA

Poštovani roditelji i učenici,
U sklopu obilježavanja Europskog dana jezika, u našoj školi se po prvi puta organizira natjecanje u slovkanju engleskih riječi, poznatije pod nazivom Spelling Bee. Izlučne krugove provest će učiteljice engleskog jezika na satovima engleskog jezika, a finalisti će se natjecati pred publikom 26. rujna u školskoj knjižnici od 18 do 20 h.Pozivamo roditelje i učenike da dođu podržati svoje favorite.
Let's buzzzzzz English together!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 9. 2018. 09:25

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

ZET-Naputak za školsku godinu 2018./2019.

U privitku obavijesti nalazi se zahtjev za izdavanje O.Š. kartice i uputa za istu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2018. 13:52

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 21:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Online igra „Sigurno surfanje“

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”.

Svaki par kartica u igri donosi neku važnu informaciju pa će djeca saznati kako čuvati svoje zaporke za e-adrese i društvene mreže,  koje podatke nikada ne otkrivati nepoznatim osobama, što učiniti ako ih osoba koju su upoznali na internetu pozove na sastanak ili im ponudi novac ili poklone u zamjenu za osobne informacije ili fotografije.

Kartice također otkrivaju kako se osjeća dijete koje vrijeđaju na internetu, kako izgledaju grupe mržnje i što djeca mogu učiniti ako se na internetu ružno govori o nekom njihovom prijatelju, ako sami dobiju prijeteće poruke ili dožive neugodno dopisivanje.

Sažete informacije i poruke mogu djeci mnogo značiti, a ako nakon igre želite produbiti temu, savjete i informacije o sigurnosti na internetu za djecu, roditelje i učitelje možete pronaći i u brošuri Hrabrog telefona – Sigurno surfanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Portala za škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2017. 21:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Školski projekt


Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školska himna

Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju