preskoči na sadržaj
VIJESTI

RAZLIČITI, ALI ISTI...

21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom. Downov sindrom je genetski poremećaj koji je prouzročen prisutnošću jednog kromosoma viška, na 21. paru kromosoma, gdje se umjesto 2 nalaze 3 kromosoma. 
I u našoj školi obilježit ćemo taj dan oblačenjem šarenih, rasparenih čarapa. Zašto je važno sudjelovati u obilježavanju toga dana? Razgovorom, izradom plakata, fotografiranjem čarapa i drugim aktivnostima promičemo prava ljudi s Down sindromom, dajemo im podršku i osvještavamo njihovu važnost u društvu.

Različiti, ali isti

Svatko od nas 
svoju boju nudi,
onu što izvana
vide ljudi.

Svatko od nas
svoju boju nosi,
u očima 
u različitoj kosi.
 
Al jedna je boja
za sve ista
ljubav, osmijeh
što iznutra blista
.
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:58

POSJETILI SMO!

U povodu obilježavanja Dana hrvatskoga jezika naši su osmaši 15. ožujka 2018., pod vodstvom prof. Markić i prof. Sušac, posjetili Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na radionici o onomastici i etimologiji koju je vodio dr. sc. Vidović, saznali smo podrijetlo i značenje svojih imena i prezimena. Uz stjecanje novih znanja dobro smo se i nasmijali!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:48

SUSRET S DJEČJOM SPISATELJICOM

LUTKARSKA PREDSTAVA I KNJIŽEVNI SUSRET S JADRANKOM ČUNČIĆ BANDOV

U srijedu 14.ožujka 2018. u školskoj čitaonici, za učenike trećih i četvrtih razreda, održana je lutkarska predstava i književni susret sa dječjom spisateljicom Jadrankom Čunčić Bandov.
Jadranka Čunčić Bandov poznata je po pisanju kratkih i duhovitih igrokaza za djecu koje i izvodi prilikom gostovanja po brojnim školama. U svojim igrokazima koristi se mnoštvom scenskih lutaka koje je sama izradila od različitih materijala i uporabnih predmeta. Svaka lutka ima svoju osobnost, a duhoviti dijalozi među lutkama izazivaju smijeh kod djece, ali i kod odraslih.

S obzirom na veselu atmosferu i smijeh koji je toga dana odjekivao školom, ovo će biti dan koji će naši učenici dugo pamtiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 09:14

Radionica u trećim razredima

Skrivene kalorije

Studenti šeste godine Medicinskoga fakulteta u Zagrebu održali su u  trećim razredima naše škole radionicu Skrivene kalorije. Učenici su u grupnome radu razvrstavali prehrambene namirnice po skupinama (ugljikohidrati, masti i bjelančevine) i zbrajali kalorijske vrijednosti odabranih namirnica. Igrajući se i surađujući, učenici su učili o pravilnoj prehrani koja uključuje umjerenost i ravnomjernu zastupljenost ugljikohidrata, masti i bjelančevina, kao i potrebu za unosom dovoljne količine vode, vitamina i minerala.  Učenici su pratili sadržaj radionice sa zanimanjem i aktivno sudjelovali u grupnome radu.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2018. 21:40

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 

Pod opširnije nalazi se dokument s informacijama o upisu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2018. 21:17

SUDJELOVALI SMO!

U kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor? održanom 2.ožujka 2018. sudjelovali su učenici Ante Grubišić (6.c), Dominik Matijašić (6.e), Matej Glavaš (7.b), Matej Krajina (7.b), Filip Gajić (8.a) i Dominik Gašparac (8.b). 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 22:33

RADIONICA!

Sat kušanja voća

U sklopu projekta Shema školskog voća i povrća u našoj su školi gostovali predstavnici Poljoprivredne savjetodavne službe i učenicima četvrtih razreda održali poučno predavanje o sortama jabuka te o važnosti svakodnevnoga konzumiranja svježeg voća i povrća za čovjekov organizam. Učenici su tijekom Sata kušanja voća mogli kušati tri sorte jabuka i jednu sortu krušaka  te ih i ocijeniti prema njihovoj veličini, boji, čvrstoći, sočnosti i mirisu, kao i iznijeti opći dojam o voćki.

 

FOTOGALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 09:32

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Posljednju srijedu u mjesecu, 28.2.2018. u našoj ćemo školi obilježiti Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.  Pokret je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su podijelivši ružičaste majice školom odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.
Pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da u srijedu odjenu ružičastu majicu, bedž ili koji drugi detalj.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2018. 22:30

ZIMSKE RADOSTI!

6.a i njihov snjegović

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2018. 23:35

RADIONICA ČETVRTIH RAZREDA

Edukacijski program: briga i odgovorno ponašanje prema životinjama

U petak 09.02.2018. u Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec u učionicu 4.e razreda u posjet su došli neobični gosti. Bili su to mali pas pekinezer Sisi i  Nina Verčević, predstavnica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Dumovec. Nina Verčević pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje i šport te Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Dumovec održala je radionicu „Briga i odgovorno ponašanje prema životinjama.“
Učenici su usvojili nove spoznaje o životinjama npr. kako životinje vide. Upoznali su se s radom skloništa, udomljavanjem i odgovornim ponašanjem prema životinjama.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2018. 15:45

PROJEKTI

Obavještavamo vas da će se od siječnja do travnja 2018. god. izvoditi radovi na Područnoj školi Cerje radi njezine potpune obnove. U obnovljenoj Školi moći će se, po potrebi, održavati izvanučionična nastava i izvannastavne aktivnosti. Također se planira i održavanje učeničkih kampova te raznih aktivnosti vezanih uz školske razmjene učenika i udruga. Vjerujemo da će ovaj projekt doprinijeti još boljoj kvaliteti našega odgojno-obrazovnog sustava te otvoriti nove mogućnosti rada s našim učenicima.
 

Ravnatelj škole
      Ivica Vlašić 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 2. 2018. 10:00

FAŠNIK U ŠKOLI

Učenici drugih razreda obilježili su Fašnik te ujedinivši Valentinovo, ljubav, Fašnik i simbol našeg kraja prošetali kao licitarska srca Sesvetskim Kraljevcem u fašničkoj povorci...

 

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 21:27

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Učenici osmih razreda sudjelovali su u dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru 9. i 10. veljače 2018. godine u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Nakon predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“ učenici su posjetili Muzej grada Vukovara i Muzej Vučedolske kulture. Drugoga dana nastave obilazili su memorijalna mjesta: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, Put spasa (Kukuruzni put), Vukovarska bolnica '91. i bivša vojarna 204. VU brigade. Učenici su odali počast i zapalili svijeće svim hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

U žestokoj konkurenciji pet osnovnih škola i vrlo neizvjesnoj završnici Roko Mašković (8.a) i Filip Gajić (8.a) osvojili su 2. mjesto za našu školu u završnom kvizu u sklopu projekta "Posjet osmih razreda Vukovaru" uz gromoglasnu podršku svih osmaša. Bravo dečki!!!

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 09:08

100. DAN ŠKOLE

Dana 12.2.2018. u razrednom odjelu 1.a učenici su s učiteljicom Irenom Šest obilježili 100. dan škole. Dan su započeli tjelovježbom od 100 vježbi.Nastavili su brojanjem broja sto. Natjecali su se u smišljanju 100 riječi po grupama. Tražili su kojih likova ima sto. Izrezali su 100 srca koja su zalijepili na prozore povodom Valentinova.

Za kraj su se svi učenici zasladili sa sto finih keksića i bombona.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 22:16

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 22:04

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 21:33

TERENSKA NASTAVA PETIH RAZREDA

POSJET ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Učenici petih razreda u pratnji svojih razrednica i pedagoginje posjetili su 26. siječnja 2018. g. Arheološki muzej. U sat vremena zaplovili smo rijekom Nil, vidjeli Zagrebačku mumiju i pripadajuću joj Zagrebačku lanenu knjigu koja je najduži zapis na etrušćanskom jeziku u čitavom svijetu što je čini posebnom.
Pogledali smo Egipatsku zbirku koja sadrži više od 2 100 predmeta i sudjelovali u radionici Egipatski umjetnici. Pretpovijesna zbirka Arheološkog muzeja sadrži 78 000 predmeta i jedna je od  najvećih i najcjelovitijih zbirki takva sadržaja u našim područjima. 

Nakon „posjeta Egiptu“, vratili smo se u suvremeno doba i puni dojmova prošetali Zrinjevcem do glavnog zagrebačkog trga.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 2. 2018. 19:58

''KLOKAN BEZ GRANICA'' 2018.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 22.ožujka  u  12:30 sati održat će se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". 

Kao i svih prethodnih godina predviđeno je da učenici sami financiraju natjecanje s iznosom od 15 kn po učeniku, a od tih sredstava 60% odlazi na poklone i nagrade učenicima (svaki učenik prilikom dolaska na natjecanje dobiva mali poklon, a 10% najbolje plasiranih učenika nagradu). Uplate se mogu izvršiti najkasnije do 8. veljače.

Prema međunarodnim dogovorima svaki se učenik ima pravo natjecati bez obzira na njegov uspjeh u redovnoj nastavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2018. 23:05

LiDraNo, 2018. Vijest ima dokument u privitku

U Osnovnoj školi „Luka“ 25. siječnja 2018. održan je LiDraNo, Hrvatski školski susret u literarnom, dramskom, novinarskom i likovnom stvaralaštvu učenika osnovnih škola gradskoga područja Sesvete. Naša učenica Lea Markoč (8. c) sudjelovala je u natjecanju u literarnome izrazu. Povjerenstvo, kojemu je na čelu književnik Božidar Prosenjak, njezin je putopisni tekst „Razglednica moga djetinjstva“ predložilo za daljnje natjecanje na županijskoj razini. Čestitamo Lei i želimo joj sreću i dalje!

U Galeriji „Oblok“ u Sesvetama izloženi su i likovni radovi naših učenika. Izložbu su svojim slikama obogatili: Petra VuksanClara Grgić, Ivana Čančar, Kristina Križanović, Helena ČačijaIrena Čondra, Iva Mareković, Dora Bartolić, Nika Lucija Strujić. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 1. 2018. 22:38

TERENSKA NASTAVA

NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE 

Naši su šestaši, sedmaši i osmaši posjetili 26. siječnja 2018. multimedijsku izložbu u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara.
Izložba je postavljena u Meštrovićevu paviljonu u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Smatra se jednim od najvećih znanstveno-umjetničkih događaja godine.
Ovaj doživljajni, futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, videoumjetnost i tehničke inovacije.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 1. 2018. 16:20

MYSTERY SKYPE

Učenici 5.b razreda prvi puta su sudjelovali u igri poznatoj pod nazivom Mystery Skype. Sudionici ove igre su škole u cijelom svijetu koje koriste Skype platformu za komunikaciju, a cilj igre je odgonetnuti iz koje zemlje i iz kojeg grada dolazi škola s kojom ste trenutno na video vezi.
Zadatak za naše petaše nije bio nimalo lagan jer smo za „protivnika“ imali američku školu Meadowlark Elementary School iz grada Winston-Salem u Sjevernoj Karolini.

Američki vršnjaci naših petaša brzo su pogodili iz koje zemlje i iz kojeg grada dolazimo, a mi smo im na kraju druženja priredili kratku prezentaciju o našoj zemlji i poznatim osobama te zapjevali navijačku pjesmu kojom bodrimo hrvatske sportaše.

Organizator i moderator  igre bila je nastavnica engleskog  jezika Anita Damjanović uz tehničku podršku nastavnice informatike Andreje Habek.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2017. 23:04

VEČER MATEMATIKE

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, 7. prosinca održala se Večer matematike 2017. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi.

Cilj ovog događanja je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja.  Kako je bilo na ovogodišnjim radionicama pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2017. 21:39

SUDJELOVALI SMO!

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali u globalnom pokretu poznatom pod nazivom "Hour of Code - Sat programiranja".  
"Sat programiranja" svjetski je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Jednosatni vodiči dostupni su na preko 40 jezika i nikakvo iskustvo u programiranju nije potrebno. Pridružite se i isprobajte "Minecraft", "Star Wars", "Angry Birds" i razne druge aktivnosti   na adresi: https://hourofcode.com/hr/learn

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 12. 2017. 20:56

"ZIMSKA RADIONICA"

Učenici i roditelji 2.c razreda izradili su ukrase te ukrasili i oslikali učionicu na Zimskoj radionici. Veselje, osmijeh, druženje, slatkiši...mmm...uživancija za 5!
 

FOTOGALERIJA

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 12. 2017. 22:39

I JA ŽELIM ČITATI!

 
Naša škola uključila se u Nacionalnu kampanju "I ja želim čitati" kojom se želi osvijestiti što je disleksija. Počeli smo s izložbom (plakate  koje možete pogledati na panoima škole), a uskoro nas očekuju i predavanja, radionice te obilježavanje dana kao što su Europski dan logopedije, Svjetski dan sindroma Down, Svjetski dan svjesnosti o autizmu.... 
Pratite nas....smiley
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 11. 2017. 13:01

SUDJELOVALI SMO!

Ove godine, po prvi puta, naša škola je sudjelovala na Međunarodnom natjecanju Dabar  koji promiče informatiku i računalno razmišljanje među učenicima. Natjecanje se provodilo od 15.11. do 17.11.2017. u informatičkoj učionici, a sudjelovalo je ukupno 25 učenika od 5. do 8. razreda. 

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od 15 izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, mogla je koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.

Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju na natjecanju Dabar 2017. Posebno pohvaljujemo Ivana Pavića (6.e), Mateja Markovića (6.e), Stipu Zlomislića (6.e), Josipa Španića (7.c), Helenu Čačiju (8.a) i Ivana Stipića (8.c) za postignut izvrstan uspjeh na natjecanju. 

IZVJEŠĆE I REZULTATI

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 19:03

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA

Dana 17. studenoga 2017. u našoj školi održao se kratak program u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara. Osim likovnoga urešavanja škole učeničkim radovima, plakatima i svijećama, učenici su u predvorju škole slušali domoljubne pjesme u izvedbi školskoga zbora. Marija Matković, učenica 6. e, odsvirala je na flauti himnu Lijepe Naše. Učenici su pogledali i videoisječak o tromjesečnim događanjima u Vukovaru 1991. godine. Ganuti i sa suosjećanjem, u školskome su dvorištu sa svojim profesorima zapalili lampaše za poginule branitelje i civile. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 11. 2017. 15:55

OSVOJILI SMO ZLATNU NAGRADU!

Dana 18. studenoga (subota) Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je na Natjecanju dječjih zborova Zagrebačke županije u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica a u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa, Ansambla „Zlatne godine“ Velika Gorica i Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Naš zbor se natjecao u kategoriji A1 – klasična glazba i izveo repertoar: D. Bobić: Bijeli jelen, xx: Jutarnji vjetar (kanon), F. Mendelssohn Barthodly: Pozdrav proljeću i I. J. Skender: Moja baka.
Zbor je ocjenjivalo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Bojan Pogrmilović, Snežana Ponoš, Radmila Bocek, Branko Starc. Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec osvojio je zlatnu nagradu (23, 25 bodova) , prvo mjesto u kategoriji klasične glazbe i drugo mjesto u ukupnom plasmanu svih kategorija. Zbor je vodila profesorica  Mirta Stublić a korepetitor na klaviru bio je profesor Kristijan Palčec. Naša voditeljica Mirta Stublić dobila je i posebnu nagradu za poseban umjetnički dojam.  Čestitamo našim pjevačima, voditeljici i korepetitoru i želimo im još puno lijepog pjevanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 11. 2017. 20:31

SUDJELOVALI SMO!

PRIGORSKI DAN

Dana 29. listopada (nedjelja) u 18 sati Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je na Prigorskom danu u dvorani OŠ Iver. Zbor je otpjevao pjesmu „Dani“  Alfija Kabilja i himnu naše škole „Škola koju volimo mi“ koju je napisala naša učiteljica Ana Levačić. Prigorski dani manifestacija je koja se održava već  sedamnaesti put u organizaciji KUU Prigorec. U Iveru su nastupili KUU Prigorec, KUD Tančec, HKUD Bosanska Posavina, KUD Sv. Ana Odranski Obrež i FA Marija Magdalena. Drago nam je da smo sudjelovali na Prigorskom danu, nadamo se pozivu i iduće godine.

Čestitamo i svim učenicima plesačima koji su pokazali svoje umijeće na pozornici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 19:21

DAN KRAVATE

Hrvatski su vojnici u ratove nosili rupce koje su im darovale njihove odabranice iskazujući im tako svoju vjernost. U 17.st. nosili su rupce oko vrata svezane na osobit način. Nazivali su ih "podgutnice" ili "podgutnjaci". Ostali su ih vojnici nazvali "kravate" po Hrvatima. 
Tako je nastao naziv kravata, a ona je postala i ostala izvorni hrvatski suvenir. Stoga je Hrvatski sabor 2008. godine iskazao kravati posebnu počast proglasivši 18. listopada Danom kravate. 

Učenici 4.a i 4.b razreda sa svojim su učiteljicama obilježili taj dan!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 23:19

DAN KRUHA 2017.

Kao i svake godine sredinom listopada, tako smo i ove, 2017. godine,  12. listopada proslavili Dan kruha s nižim razredima naše škole. Imali smo priredbe za učenike prve i druge smjene.  Učenici su pjesmom, plesom i recitacijama usmjerili pozornost na važnost kruha i plodova zemlje na naš tjelesni i duhovni život. Na kraju je vlč. Ivica Cik, župnik župe Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu, blagoslovio kruh i vrijedne ruke naših mama i baka.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2017. 20:45

TERENSKA NASTAVA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

TVORNICA ČOKOLADE "ZOTTER", GRAZ - 06.10.2017.

Učenici četvrtih i petih razreda koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika posjetili su 6. listopada 2017. tvornicu čokolade "Zotter" te glavni grad austrijske savezne pokrajine Štajerske, Graz.

Nakon obilaska tvornice i degustacije preko 150 vrsta čokolade prošetali smo velikim vrtom koji okružuje tvornicu, pogledali razne životinje te se zabavili spuštajući se na dugačkom toboganu.
Terensku nastavu smo zaključili šetnjom Grazom i razgledavanjem njegovih znamenitosti kao što su Glockenspiel, Rathaus, Murinsel, Kunsthaus, Schlossberg i Uhrturm.
Kao i obično, sudjelovali smo u kvizu o Austriji i Grazu, a najuspješniji učenici su osvojili lijepe nagrade.
 
Veselimo se sljedećoj terenskoj nastavi i novim odredištima!
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 10. 2017. 20:18

PROMETNA UČILICA U NAŠOJ ŠKOLI!

Ove godine na radionicama Prometne Učilice sudjelovali su učenici četvrtih razreda.

Koliko poznajemo prometne propise; kako se, unatoč poznavanju propisa svakodnevno ponašamo u prometu; kršimo li prometne propise svjesno ili nesvjesno – samo su neke od tema o kojima su učenici mogli čuti na radionici. Svoje znanje o prometnim pravilima i propisima učenici su provjerili  sudjelujući na državnom natjecanju koje traje do 30. studenog 2017. na stranicama Prometne Učilice.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2017. 21:18

PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

Program prometne kulture za najmlađe obišao je i ove godine osnovnu školu Sesvetski Kraljevec. Gotovo 90 mališana uživalo je u cjelodnevnoj edukaciji o prometu, a program su obogatile radionice o prvoj pomoći i vatrogasne vježbe.

Ovim putem zahvaljujemo ravnatelju osnovne škole i stručnoj službi na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu, a veliko hvala i našim brojnim vatrogascima koji su manifestaciji dali dodatni značaj. Neizostavno je stoga spomenuti gdin. Tomislava Kišasondia, Zdravka Davida, Marka Jagarineca i Marka Matića, hrabre vatrogasce iz DVD-a Kobiljak i DVD-a Sesvetski Kraljevec.

 

Dragi naši polaznici, nadamo se da je ova edukacija, osim  zabavna, bila i korisna, te da će te ubuduće biti dodatno oprezni u prometu i svakodnevnom životu!

Do sljedeće godine, puno pozdrava iz Jumicar-a!

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 10. 2017. 09:39

46. FESTIVAL DJEČJE KAJKAVSKE POPEVKE U ZLATARU

Ove je nedjelje (1. listopada) naša škola već drugi puta nastupila na Festivalu dječje kajkavske popevke u Zlataru, manifestaciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora, Ministarstva kulture RH, Krapinsko-zagorske županije,te  Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta RH. Naša Ema Mihalić, učenica 8.d razreda, uspješno je izvela skladbu „Ljubavna pesma“ uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom maestra Siniše Leopolda.
Autorica teksta je Ana Kovačec, glazbu su napisali učenici OŠ Sesvetski Kraljevec pod vodstvom profesorice Mirte Stublić, a aranžman potpisuje Dubravko Češnjak. Ove godine je na Festivalu izvedeno 19 novih kajkavskih popevki koje su izveli učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Od srca čestitamo Emi na uspješnom nastupu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 10. 2017. 16:46

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

PRIJEVOZ UČENIKA U ŠK.GOD. 2017./2018.

Pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a, sukladno članku 3. stavku 1. i članku 33. stavku 1. Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 6/16, 16/16 i 23/16), ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi, imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva ostvareni u 2016. godini, jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti zahtjev na priloženom obrascu.

Uredno i čitko popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:

-          uredno i čitko popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva,

-          potvrdu o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta ili apsolventa sa studentskim pravima,

-          obostrane preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva starijih od 18 godina.

Ostvarivanje prava učenika i studenata na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2017. 20:53

TERENSKA NASTAVA OSMIH RAZREDA

Učenici 8 a, b, c i d razreda naše škole bili su na maturalnom putovanju od 30.8. do 2.9.2017. Na tom putovanju posjetili su Dubrovnik, Ston, Orebić, Korčulu i Vid te su plovili Neretvom. Naravno, bilo je tu i kupanja na plažama u Babinom Kuku, Orebiću i puno skakanja u bazen, kao i noćne  zabave. Uvid u događaje djelomično će vam pružiti i ove fotografije....
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 9. 2017. 17:29

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Online igra „Sigurno surfanje“

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”.

Svaki par kartica u igri donosi neku važnu informaciju pa će djeca saznati kako čuvati svoje zaporke za e-adrese i društvene mreže,  koje podatke nikada ne otkrivati nepoznatim osobama, što učiniti ako ih osoba koju su upoznali na internetu pozove na sastanak ili im ponudi novac ili poklone u zamjenu za osobne informacije ili fotografije.

Kartice također otkrivaju kako se osjeća dijete koje vrijeđaju na internetu, kako izgledaju grupe mržnje i što djeca mogu učiniti ako se na internetu ružno govori o nekom njihovom prijatelju, ako sami dobiju prijeteće poruke ili dožive neugodno dopisivanje.

Sažete informacije i poruke mogu djeci mnogo značiti, a ako nakon igre želite produbiti temu, savjete i informacije o sigurnosti na internetu za djecu, roditelje i učitelje možete pronaći i u brošuri Hrabrog telefona – Sigurno surfanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Portala za škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2017. 21:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju