preskoči na sadržaj
VIJESTI

OSNOVNOŠKOLSKI TALENT SHOW

Predstavnice naše škole TIA I CURE uspješno su nastupile u polufinalu Susedgradskog osnovnoškolskog talent showa u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ovo je naš vokalni sastav koji čine: Tia Brlobašić (gitara, vokal) i vokali: Ema Mihalić, Ema Barudžija, Sara Malić, Laura Miličević, Dora Bartolić, Barbara Lukanić, Kartarina Kralj i Mihaela Kokanović. TIA I CURE uspješno su otpjevale pjesmu "Hit the road Jack!", pjesmu izvođača Raya Charlesa. Od srca čestitamo našim pjevačicama i želimo im još puno lijepih nastupa!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:32

BAJKE! BAJKE!

Polaznici Kazališne skupine (voditeljice: učiteljice Sandra Puretić i Nikolina Horvat) i Pričaonice (voditeljica: Ana Levačić) uživali su u petak 13.4. slusajući bajke u izvođenju gđe. Snježane Subotić iz udruge Zlatni pjetlić.
Djeca su uvedena u svijet bajki na novi, nesvakidašnji način. Vesele se novim kreativnim i maštovitim trenutcima u organizaciji učiteljica voditeljica!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:26

PRODUŽENI BORAVAK

Čitanje lektire itekako može biti zabavno! Posebice kada ti lektiru čita učiteljica, a ti ležiš u prirodi, ptice cvrkuću oko tebe, slušaš i učiš. Istraživanja pokazuju da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju!
Produženi boravak 2.b razreda iskoristio je sunčani proljetni dan za čitanje Pinokija u školskom dvorištu. Osim što smo slušali Pinokijeve neobične dogodovštine naučili smo i važnu poruku: "Ne može izgubiti onaj tko čini dobro djelo."

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 21:45

SMOTRA GLAZBENOG STVARALAŠTVA

 
Mlađi uzrast našeg školskog zbora OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je, u petak 23.3., na Smotri glazbenog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba u Centru za kulturu Prečko. Pod vodstvom profesorice Mirte Stublić zbor je na zavidnoj razini izveo pjesme Magarac i kukavica, Bratec Martin (kanon na francuskom jeziku), Pusti snovi i O, reci mila majčice.
Rezultate smotre s nestrpljenjem očekujemo!
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2018. 00:12

RAZLIČITI, ALI ISTI...

21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom. Downov sindrom je genetski poremećaj koji je prouzročen prisutnošću jednog kromosoma viška, na 21. paru kromosoma, gdje se umjesto 2 nalaze 3 kromosoma. 
I u našoj školi obilježit ćemo taj dan oblačenjem šarenih, rasparenih čarapa. Zašto je važno sudjelovati u obilježavanju toga dana? Razgovorom, izradom plakata, fotografiranjem čarapa i drugim aktivnostima promičemo prava ljudi s Down sindromom, dajemo im podršku i osvještavamo njihovu važnost u društvu.

Različiti, ali isti

Svatko od nas 
svoju boju nudi,
onu što izvana
vide ljudi.

Svatko od nas
svoju boju nosi,
u očima 
u različitoj kosi.
 
Al jedna je boja
za sve ista
ljubav, osmijeh
što iznutra blista
.
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:58

POSJETILI SMO!

U povodu obilježavanja Dana hrvatskoga jezika naši su osmaši 15. ožujka 2018., pod vodstvom prof. Markić i prof. Sušac, posjetili Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na radionici o onomastici i etimologiji koju je vodio dr. sc. Vidović, saznali smo podrijetlo i značenje svojih imena i prezimena. Uz stjecanje novih znanja dobro smo se i nasmijali!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:48

SUSRET S DJEČJOM SPISATELJICOM

LUTKARSKA PREDSTAVA I KNJIŽEVNI SUSRET S JADRANKOM ČUNČIĆ BANDOV

U srijedu 14.ožujka 2018. u školskoj čitaonici, za učenike trećih i četvrtih razreda, održana je lutkarska predstava i književni susret sa dječjom spisateljicom Jadrankom Čunčić Bandov.
Jadranka Čunčić Bandov poznata je po pisanju kratkih i duhovitih igrokaza za djecu koje i izvodi prilikom gostovanja po brojnim školama. U svojim igrokazima koristi se mnoštvom scenskih lutaka koje je sama izradila od različitih materijala i uporabnih predmeta. Svaka lutka ima svoju osobnost, a duhoviti dijalozi među lutkama izazivaju smijeh kod djece, ali i kod odraslih.

S obzirom na veselu atmosferu i smijeh koji je toga dana odjekivao školom, ovo će biti dan koji će naši učenici dugo pamtiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 09:14

Radionica u trećim razredima

Skrivene kalorije

Studenti šeste godine Medicinskoga fakulteta u Zagrebu održali su u  trećim razredima naše škole radionicu Skrivene kalorije. Učenici su u grupnome radu razvrstavali prehrambene namirnice po skupinama (ugljikohidrati, masti i bjelančevine) i zbrajali kalorijske vrijednosti odabranih namirnica. Igrajući se i surađujući, učenici su učili o pravilnoj prehrani koja uključuje umjerenost i ravnomjernu zastupljenost ugljikohidrata, masti i bjelančevina, kao i potrebu za unosom dovoljne količine vode, vitamina i minerala.  Učenici su pratili sadržaj radionice sa zanimanjem i aktivno sudjelovali u grupnome radu.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2018. 21:40

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 

Pod opširnije nalazi se dokument s informacijama o upisu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2018. 21:17

SUDJELOVALI SMO!

U kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor? održanom 2.ožujka 2018. sudjelovali su učenici Ante Grubišić (6.c), Dominik Matijašić (6.e), Matej Glavaš (7.b), Matej Krajina (7.b), Filip Gajić (8.a) i Dominik Gašparac (8.b). 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 22:33

RADIONICA!

Sat kušanja voća

U sklopu projekta Shema školskog voća i povrća u našoj su školi gostovali predstavnici Poljoprivredne savjetodavne službe i učenicima četvrtih razreda održali poučno predavanje o sortama jabuka te o važnosti svakodnevnoga konzumiranja svježeg voća i povrća za čovjekov organizam. Učenici su tijekom Sata kušanja voća mogli kušati tri sorte jabuka i jednu sortu krušaka  te ih i ocijeniti prema njihovoj veličini, boji, čvrstoći, sočnosti i mirisu, kao i iznijeti opći dojam o voćki.

 

FOTOGALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 09:32

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Posljednju srijedu u mjesecu, 28.2.2018. u našoj ćemo školi obilježiti Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.  Pokret je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su podijelivši ružičaste majice školom odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.
Pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da u srijedu odjenu ružičastu majicu, bedž ili koji drugi detalj.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2018. 22:30

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 22:04

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 21:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

PRIJEVOZ UČENIKA U ŠK.GOD. 2017./2018.

Pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a, sukladno članku 3. stavku 1. i članku 33. stavku 1. Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 6/16, 16/16 i 23/16), ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi, imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva ostvareni u 2016. godini, jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti zahtjev na priloženom obrascu.

Uredno i čitko popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:

-          uredno i čitko popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva,

-          potvrdu o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta ili apsolventa sa studentskim pravima,

-          obostrane preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva starijih od 18 godina.

Ostvarivanje prava učenika i studenata na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2017. 20:53

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Online igra „Sigurno surfanje“

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”.

Svaki par kartica u igri donosi neku važnu informaciju pa će djeca saznati kako čuvati svoje zaporke za e-adrese i društvene mreže,  koje podatke nikada ne otkrivati nepoznatim osobama, što učiniti ako ih osoba koju su upoznali na internetu pozove na sastanak ili im ponudi novac ili poklone u zamjenu za osobne informacije ili fotografije.

Kartice također otkrivaju kako se osjeća dijete koje vrijeđaju na internetu, kako izgledaju grupe mržnje i što djeca mogu učiniti ako se na internetu ružno govori o nekom njihovom prijatelju, ako sami dobiju prijeteće poruke ili dožive neugodno dopisivanje.

Sažete informacije i poruke mogu djeci mnogo značiti, a ako nakon igre želite produbiti temu, savjete i informacije o sigurnosti na internetu za djecu, roditelje i učitelje možete pronaći i u brošuri Hrabrog telefona – Sigurno surfanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Portala za škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2017. 21:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju