preskoči na sadržaj
VIJESTI

OBAVIJEST

OBAVIJEST ZA RODITELJE PETIH RAZREDA U ŠKOLSKOJ GODINI 2018.-2019.

Nakon ponovljenog zahtjeva-prijedloga škole prema Gradskom uredu 19.07.2018. neće biti spajanja budućih petih razreda, već će u sljedećoj šk. god. 2018.-2019. biti razredi: 5A,5B,5C,5D,5E razred.

Ravnatelj škole
Ivica Vlašić, mr.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 7. 2018. 21:29

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

ZET-Naputak za školsku godinu 2018./2019.

U privitku obavijesti nalazi se zahtjev za izdavanje O.Š. kartice i uputa za istu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2018. 13:52

OBAVIJEST UČENICIMA OSMIH RAZREDA

 

Novo!   Objavljene su publikacije „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!"

 

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2018./2019. dostupne su u publikacijama prema tipu učenika: 
Redovni učenici 
Učenici s teškoćama u razvoju
Umjetnički programi i odjeli za sportaše
Kandidati iz drugih obrazovnih sustava 
Primjeri bodovanja 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2018. 09:39

OBAVIJEST ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA

Snimka webinara za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole

 

Sukladno prethodnim najavama na mrežnim stranicama CARNET-a dostupna je snimka webinara koji je održan na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa učenika u prvi razred srednje škole.
Snimka navedenog webinara dostupna je na sljedećoj poveznici: 
https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/12368

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 5. 2018. 13:23

TERENSKA NASTAVA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

U srijedu, 30.5., ponovno smo putovali. Odredište nam je bio Klagenfurt, gdje smo prošetali Minimundusom i vidjeli najvažnije svjetske znamenitosti u malom. Na vidikovcu Pyramidenkogel smo uživali u pogledu na  Wörthersee te se spustili najvećim zatvorenim toboganom u Europi. Naši su se šestaši odlično proveli te se već veselimo novoj terenskoj nastavi sljedeće školske godine.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 6. 2018. 16:51

TERENSKA NASTAVA 6.A I 6.D RAZREDA

Učenici 6.A i 6. D razreda 22. svibnja 2018. u pratnji razrednica Sanje Bimbi i Nikoline Štiglić su sudjelovali na stručnoj terenskoj nastavi. Učenici su posjetili  Zagrebačke otpadne vode (ZOV) na Žitnjaku. Uz stručnu pratnju učenici su se upoznali sa svim segmentima rada uređaja za  pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2018. 21:57

ČITALAČKI KLUB

Tijekom ove školske godine mi sedmaši (prof. Jelena Peranović) sastajali smo se jedanaput mjesečno kako bi iznijeli svoje doživljaje i promišljanja o djelu koje smo pročitali. Od pročitanih djela, svojom jednostavnošću i duhovitošću osvojila su nas djela Mire Gavrana i trilogija Dubravka Jelačića Bužimskog. Na našim susretima razvili smo sposobnost izražavanja, samopouzdanja u iznošenju mišljenja pred drugima te bogatili svoj rječnik. 
Uskoro ćemo nastaviti čitanje na plažama, a sve zainteresirane pozivamo na druženje od jeseni u prostorijama naše škole.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 5. 2018. 21:36

Put od tisuću milja počinje prvim korakom.

Njezin prvi plivački zamah počeo je kada je imala pet godina i od tada ima deset treninga tjedno u vodi i tri treninga tjedno u teretani. 
Ana Blažević je odlična učenica 8. d razreda i već do sada je postigla zavidne rezultate u plivanju. Kategorija joj je mladi junior i prvakinja je države na 100 i 200 m prsno. Sudjelovala je na Europskim olimpijskim igrama mladih u Mađarskoj (sa starijim godištima), a u svojem godištu čvrsto stoji na četvrtom mjestu u Europi! Također je isplivala normu za Europsko juniorsko prvenstvo u Finskoj koje će se održati ovog ljeta te za Olimpijske igre mladih u Argentini.

Njezin cilj je isplivati normu za EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO u Glasgowu ove godine. Nadamo se da će ga ostvariti uz svoj veliki trud i pomoć  trenera Dinka Jukića. Ana ima treću kategoriju HOO-a i u reprezentaciji je te svakih nekoliko mjeseci odlazi u Bugarsku na pripreme za važnija natjecanja pa se zahvaljuje svojim učiteljima na potpori i pomoći prilikom savladavanja nastavnih sadržaja.

Mi samo dodajemo:“ I kad ti je teško na treningu, izdrži sada, izdrži sutra, kasnije živi život kao dobra plivačica.“ Bravo, Ana! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2018. 14:08

OBAVIJEST UČENICIMA OSMIH RAZREDA

Novo!   Započinju prijave kandidata u sustav

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u petak 25. svibnja 2018. godine iza 12:00 sati. 

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. 

Više o upisima pročitaj na upisi.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 5. 2018. 09:35

TERENSKA NASTAVA SEDMIH RAZREDA

Sedmi razredi posjetili su 15. i 18. svibnja 2018. Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u pratnji učitelja Nenada Markovića i pedagoginje Valerije Vuković. Učenici su obišli Vrt uz stručno vodstvo i upoznali različite biljne vrste te aktivno sudjelovali u botaničkoj radionici "Perunike - cvjetna raskoš u zrncu peluda" i zoološkoj radionici "Skok do vrtne barice". Posjetom je prigodno obilježen osmi " Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske".

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2018. 22:52

FRANCUSKI JEZIK

Na državnom natjecanju u poznavanju Francuskog jezika održanom od 19. do 21. travnja u Daruvaru, učenik 8.a razreda Filip Gajić osvojio je 8. mjesto. Bravo, Filipe!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2018. 08:12

TERENSKA NASTAVA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

MÜNCHEN I DVORCI BAVARSKE  OD 30.4. DO 2.5. 2018.

Terenska nastava u Münchenu: Produženi vikend prepun doživljaja i u dobrom društvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 22:27

Državno natjecanje zborova

Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec osvojio je srebrnu plaketu na 61. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu! Od srca im čestitamo! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 22:21

GOSTOVANJE U VELIKOJ GORICI

U petak (27.4.2018.) naš Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec bio je na gostovanju u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Povod je bio rođendanski koncert Dječjeg zbora „Smješak“ iz Samobora. Bilo nam je jako lijepo i veselo. Zahvaljujemo  „Smješku“ na pozivu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 21:39

BILI SMO NA PREDSTAVI!

Predstava od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi

Naši su osmaši 25. travnja 2018. posjetili kazalište Vidru u kojem je najpoznatiji zagrebački reper Marin Ivanović Stoka izveo monodramu Stara škola kreka – iz tame u svjetlo. U režiji Marija Kovača, u uličnoj hip-hop priči, punoj mjuze, grafita i droge, Stoka hrabro i jasno progovara o svome bivšem ovisničkom životu, o tragediji života bez smisla i vjere, o posljedicama pakla droge, iako, kako sam kaže, najgore detalje nije iznio. Osim o svojoj životnoj tragediji, iskreno svjedoči i o putu obraćenja te o spoznaji važnosti Boga u svome životu. Iako je predstava uistinu dirljiva ispovijest, teško se ponekad ne nasmijati načinu kojim Stoka prikazuje situacije koje je prošao. Je li bilo više smijeha ili suza, neka naši osmaši svjedoče sami, no najvažniju je poruku, s krunicom u ruci, reper jasno izrekao na kraju predstave: Uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 21:34

OSNOVNOŠKOLSKI TALENT SHOW

Naš pjevački ansambl TIA I CURE plasirao se u finale Osnovnoškolskog talent show-a! TIA I CURE uspješno su nastupile u Finalu 26.4.2018. u dvorani Centra za kulturu i  obrazovanje Susedgrad  te tamo odmah dobile poziv za svoj sljedeći nastup. TIA I CURE će nastupiti 9.6. 2018. na manifestaciji ŠPANSKO DANCE u programu na otvorenom na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom.
U Finalu je bilo jako zabavno, u programu se predstavila 21 škola s područja Grada Zagreba. Na pozornicu su dolazili svirači, plesači, pjevači, predstavili su se i žongleri, plesači na svili....Program je vodio i simpatični Luka Bulić, koji je i sam predstavio svoje talente, a kasnije se fotografirao sa izvođačima.
Tia Brlobašić (gitara i glas), te glasovi Dora Bartolić, Sara Malić, Ema Mihalić, Ema Barudžija, Katarina Kralj, Laura Miličević, Mihaela Kokanović i Barbara Lukanić  za svoj su nastup dobile brojne pohvale. TIA I CURE -  čestitamo na odličnom predstavljanju naše škole i želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu i nastupima!

 

SLIKE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2018. 09:12

ČESTITAMO!

Učenik Filip Gajić osvojio je 4. mjesto na Državnom natjecanju iz geografije. Bravo, Filipe! yes

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 13:06

MICRO:BIT natječaj

Projekt "Pametno zalijevanje mente" nakon višemjesečnog rada učenika 6. i 8. razreda s profesoricama Nikolinom Štiglić, Sanjom Bimbi, Sanjom Ljubičić i Andrejom Habek napokon je objavljen na stranicama Profil Kletta u sklopu micro:bit natječaja.

Pozivamo vas da pogledate naše prezentacije i "lajkate" nas ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 13:04

VALLIS AUREA CANTAT 2018

Naš Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec je u subotu 21.4.2018. nastupio na Međunarodnom natjecanju zborova „Vallis aurea cantat“. U koncertnoj dvorani Glazbene škole u Požegi naši zboraši su izveli sljedeći program: 1. A. E. Martini: O, reci mila majčice, 2. Frere Jacques (Francuska trad.), 3. P. Gotovac: Pusti snovi, 4. D. Bobić: Bijeli jelen. Članovi ocjenjivačkog odbora Bojan Pogrmilović (Hrvatska), Anjana Abraham (Indija) i Branko Starc (Hrvatska) Zboru OŠ Sesvetski Kraljevec i maestri Mirti Stublić dodijelili su srebrnu nagradu u kategoriji A1 – klasična glazba, stupanj X (deset) s 20,67 bodova. Korepetitor zbora bio je i ovaj put profesor Kristijan Palčec, a pratnja zboru na putovanju bila je učiteljica Ana Škarec. Čestitamo našim zborašima na lijepom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 21:02

OSNOVNOŠKOLSKI TALENT SHOW

Predstavnice naše škole TIA I CURE uspješno su nastupile u polufinalu Susedgradskog osnovnoškolskog talent showa u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ovo je naš vokalni sastav koji čine: Tia Brlobašić (gitara, vokal) i vokali: Ema Mihalić, Ema Barudžija, Sara Malić, Laura Miličević, Dora Bartolić, Barbara Lukanić, Kartarina Kralj i Mihaela Kokanović. TIA I CURE uspješno su otpjevale pjesmu "Hit the road Jack!", pjesmu izvođača Raya Charlesa. Od srca čestitamo našim pjevačicama i želimo im još puno lijepih nastupa!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:32

BAJKE! BAJKE!

Polaznici Kazališne skupine (voditeljice: učiteljice Sandra Puretić i Nikolina Horvat) i Pričaonice (voditeljica: Ana Levačić) uživali su u petak 13.4. slusajući bajke u izvođenju gđe. Snježane Subotić iz udruge Zlatni pjetlić.
Djeca su uvedena u svijet bajki na novi, nesvakidašnji način. Vesele se novim kreativnim i maštovitim trenutcima u organizaciji učiteljica voditeljica!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:26

SMOTRA GLAZBENOG STVARALAŠTVA

 
Mlađi uzrast našeg školskog zbora OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je, u petak 23.3., na Smotri glazbenog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba u Centru za kulturu Prečko. Pod vodstvom profesorice Mirte Stublić zbor je na zavidnoj razini izveo pjesme Magarac i kukavica, Bratec Martin (kanon na francuskom jeziku), Pusti snovi i O, reci mila majčice.
Rezultate smotre s nestrpljenjem očekujemo!
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2018. 00:12

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 

Pod opširnije nalazi se dokument s informacijama o upisu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2018. 21:17

SUDJELOVALI SMO!

U kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor? održanom 2.ožujka 2018. sudjelovali su učenici Ante Grubišić (6.c), Dominik Matijašić (6.e), Matej Glavaš (7.b), Matej Krajina (7.b), Filip Gajić (8.a) i Dominik Gašparac (8.b). 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 22:33

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 22:04

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 21:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

PRIJEVOZ UČENIKA U ŠK.GOD. 2017./2018.

Pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a, sukladno članku 3. stavku 1. i članku 33. stavku 1. Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 6/16, 16/16 i 23/16), ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi, imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva ostvareni u 2016. godini, jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti zahtjev na priloženom obrascu.

Uredno i čitko popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:

-          uredno i čitko popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva,

-          potvrdu o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta ili apsolventa sa studentskim pravima,

-          obostrane preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva starijih od 18 godina.

Ostvarivanje prava učenika i studenata na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2017. 20:53

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Online igra „Sigurno surfanje“

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”.

Svaki par kartica u igri donosi neku važnu informaciju pa će djeca saznati kako čuvati svoje zaporke za e-adrese i društvene mreže,  koje podatke nikada ne otkrivati nepoznatim osobama, što učiniti ako ih osoba koju su upoznali na internetu pozove na sastanak ili im ponudi novac ili poklone u zamjenu za osobne informacije ili fotografije.

Kartice također otkrivaju kako se osjeća dijete koje vrijeđaju na internetu, kako izgledaju grupe mržnje i što djeca mogu učiniti ako se na internetu ružno govori o nekom njihovom prijatelju, ako sami dobiju prijeteće poruke ili dožive neugodno dopisivanje.

Sažete informacije i poruke mogu djeci mnogo značiti, a ako nakon igre želite produbiti temu, savjete i informacije o sigurnosti na internetu za djecu, roditelje i učitelje možete pronaći i u brošuri Hrabrog telefona – Sigurno surfanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Portala za škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2017. 21:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju