preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetski Kraljevec

 > Naslovnica
VIJESTI

POPIS UČENIKA PRVIH RAZREDA ŠK. GOD. 2024./2025. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tomislav Narančić, 16. 7. 2024. 09:21

Poštovani roditelji,

u prilogu ( "više") nalazi se popis učenika prvih razreda za šk. god. 2024./2025.

Umjesto imena učenika nalazi se jedinstvena šifra koja je dodijeljena učeniku tijekom upisa. 

Želimo vam svima ugodno i lijepo ljeto i veselimo se ponovnom susretu na početku nove nastavne godine.

 [više]

31. 5. 2024. - NENASTAVNI DAN

Autor: Tomislav Narančić, 30. 5. 2024. 11:00

Poštovani roditelji i učenici,

31. 5. 2024.  - nenastavni dan za učenike.

Povratak u školske klupe planiran je za 3. 6. 2024. prema redovitom rasporedu, osim za učenike četvrtih razreda.

OŠ Sesvetski Kraljevec

 [više]

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE

Autor: Tomislav Narančić, 30. 5. 2024. 10:58

Na današnji dan prisjećamo se 1990. godine kada je konstituiran prvi demokratski izabrani višestranački Sabor, čime je započeo proces stvaranja suvremene, samostalne i neovisne Hrvatske.

 

Na ovaj poseban dan prisjećamo se svih onih koji su dali svoj doprinos stvaranju i izgradnji slobodne i neovisne Hrvatske. Zahvaljujemo se na njihovom trudu, žrtvi i viziji. Dan državnosti nije samo dan ponosa, već i dan nade i zajedništva.

 [više]

Hippo natjecanje - europsko finale! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Nujić, 26. 5. 2024. 21:18

Kao što smo ranije objavljivali, naši su učenici na državnoj razini međunarodnog natjecanja iz poznavanja engleskog jezika Hippo - English without borders postigli izvrsne rezultate te se plasirali na europsko finale u Italiji.

Europsko finale održalo se od 21. do 23. svibnja u mjestu Lido di Jesolo u Italiji na kojem je naša učenica Elena Kljajić osvojila veliko drugo mjesto!

Za Elenu smo pripremili prigodan poklon koji joj je uručio ravnatelj prof. Tomislav Narančić, a ovom prilikom još jednom čestitamo Eleni te njezinim roditeljima i mentorima na ovim izvanrednim rezultatima!

 [više]

Program prometne kulture za najmlađe Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Nujić, 26. 5. 2024. 21:08

Edukacija pod nazivom „Program prometne kulture za najmlađe“ održana je dana 22.05.2024. u našoj školi za učenike 2. razreda.

Nakon odslušanog teorijskog dijela (u trajanju od 45 minuta) gdje su učenici kroz multimedijsko interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu), uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu, a sve u cilju da postanu još bolji pješaci.

Naši su učenici uživali u nastavi na otvorenom, a kako su se proveli pogledajte na fotografijama!

 [više]

PROSLAVIMO ZAJEDNO DAN ŠKOLE 24. 5. 2024.

Autor: Tomislav Narančić, 22. 5. 2024. 10:12

Kako smo se proveli pogledajte na školskom youtube kanalu.

 [više]

PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI

Autor: Anita Damjanović, 17. 5. 2024. 21:55

Vokalna skupina naše škole i ove je godine sudjelovala na jubilarnoj desetoj smotri projekta Pjevaj, sviraj, pleši u kojem se potiču i razvijaju sposobnosti u  glazbenim, stvaralačkim, glazbeno-plesnim, istraživačkim aktivnostima djece i mladih.  Djevojke su vrlo lijepo izvele skladbu Tomorrow iz poznatog mjuzikla Annie uz glazbenu pratnju i mentorstvo profesorice Mateje Zovko.

" width="500">

 [više]

Šumska pedagogija Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Nujić, 6. 5. 2024. 19:47

Učenici 3.b i 3.c u utorak su, 30. travnja, posjetili šumu u Cerju u suradnji s udrugom Silva.Rei, Centar za šumsku pedagogiju. To je koncept učenja „iz šume u šumi“ koji spaja učenje za ekološki odgoj, kretanje i obrazovanje, socijalno učenje i opće obrazovanje. Kroz zanimljive radionice puno smo naučili o šumi i njenim stanovnicima te se dobro zabavili.

 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U GRAZ I TVORNICU ČOKOLADE ZOTTER Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maja Nujić, 6. 5. 2024. 19:43

Učenici petih i šestih razreda su u sklopu terenske nastave njemačkog jezika u petak, 26. travnja posjetili Graz i tvornicu čokolade Zotter. Nakon degustacije mnogobrojnih vrsta čokolade i šetnje malim zoološkim vrtom tvornice čokolade Zotter, uslijedila je šetnja Grazom, vožnja uspinjačom na Schlossberg te spuštanje toboganom.
Učenici su za vrijeme terenske nastave rješavali zadatke vezane uz Graz i tvornicu čokolade, a najuspješniji i najsretniji su osvojili i lijepe nagrade.
Veselimo se sljedećoj školskoj godini i novoj terenskoj nastavi!

 [više]

Europsko finale!

Autor: Anita Damjanović, 6. 5. 2024. 13:24

Na državnoj razini međunarodnog natjecanja iz poznavanja engleskog jezika Hippo - English without borders, svi naši učenici koji su sudjelovali postigli su izvrsne rezultate. Elena Kljajić i Filip Faletar su se plasirali izravno u Europsko finale, dok su se Ante Trbojević i Grgur Buljubašić također kvalificirali po bodovima i nalaze se na listi čekanja.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima na ovim izvanrednim rezultatima!

 [više]

Integrirani dan

Autor: Valerija Begić, 23. 4. 2024. 18:28

 

 

 [više]

OBILJEŽILI SMO DAN PLANETA ZEMLJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valerija Vuković, 22. 4. 2024. 16:23

Učenici naše škole obilježili su i ove godine Dan planeta Zemlje izradom plakata i likovnim radovima.

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta s ciljem buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu. Službena tema ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje je Planet protiv plastike. Uz ostale teme, ove se godine najviše pozornosti posvećuje ideji o postupnom  ukidanju plastike za dobrobit zdravlja ljudi i planeta, s ciljem smanjenja proizvodnje sve plastike za 60% do 2040. godine. 

 [više]

Večer geografije 2024.

Autor: Maja Nujić, 12. 4. 2024. 20:32

U srijedu, 10. travnja učenici 5.-ih, 6.-ih, 7.-ih i 8.-ih razreda dobro su se zabavili na Večeri geografije. Upoznali su se s prirodnim i kulturnim znamenitostima zaštićenim od strane UNESCO-a na prostoru Hrvatske, Europe i svijeta.

Tražili su podatke na panoima hola škole, rješavali križaljke, bojali crteže pojedinih lokacija, stavljali slike lokacija na kartu svijeta i Europe, odigrali Kahoot i sudjelovali u tomboli.

Hvala svima na sudjelovanju i vidimo se slijedeće godine.

Fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.

 [više]

Večer geografije

Autor: Andrijana Kršek Šibenik, 8. 4. 2024. 22:11

 [više]

Povećanje sigurnosti djece u prometu

Autor: Tomislav Narančić, 27. 3. 2024. 13:26

Poštovani roditelji i učenici

U suradnji s Fakultetom prometnih znanosti u našoj školi održati će se 9. 4. 2024. projekt "Povećanje sigurnosti djece u zonama škola".

U sklopu projekta učenići će pod stručnim vodstvom proći radionice sigurne vožnje biciklom i e-romobilom unutar školskog dvorišta.

Suradnici FPZ-a idućih će dana provoditi i "brojanje" prometa na ulicama koje okružuju našu školu kako bi mogli pristupiti izradi elaborata za uspostavu sigurnijeg okružja i bolje regulacije prometa.

OŠ Sesvetski Kraljevec

 [više]

ZNAK - Znakovni kamišibaj Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tomislav Narančić, 23. 3. 2024. 22:40

Udruga Kozlići razveselila nas je 21. ožujka gostovanjem u našoj školi u sklopu programa ZNAK - Znakovni kamišibaj. Naše drage gošće Vera i Iva održale su šestašima i drugašima početni tečaj  znakovnoga jezika putem kamišibaj-priča. Znakovali smo pojmove iz dviju japanskih narodnih priča, pogledali kamišibaj s prijevodom na znakovni jezik i sudjelovali u radionici Početnica znakovnog jezika: naučili smo abecedu, predstaviti se, pozdraviti i govoriti jednostavne rečenice. 
Hvala Kozlićima na čaroliji kamišibaja!
 [više]

Tribina za roditelje: „Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tomislav Narančić, 18. 3. 2024. 12:47

Poštovani roditelji,

Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ poziva vas na Tribinu pod nazivom „Nesretni roditelji, sretna djeca – je li to moguće?, koja će se održati 25. ožujka 2024. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

Molimo vas da se prijavite putem elektronske pošte na adresu: andreja.radic@stampar.hr

OŠ Sesvetski Kraljevec

 [više]

Klokan bez granica

Autor: Maja Nujić, 18. 3. 2024. 12:06

U petak, 22. ožujka, u cijeloj se Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Hrvatskoga matematičkog društva održava međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica, okupljajući više od 80 država svijeta s ciljem razvijanja interesa za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje.

Na ovogodišnje se natjecanje u našoj Školi prijavio 101 učenik u više različitih razina:
PČELICA (2. razredi) 24 učenika, ECOLIER (4. i 5. razredi) 38 učenika, BENJAMIN (6. i 7. razredi) 25 učenika i CADET (8. razredi) 14 učenika.
Svim učenicima naše Škole želimo uspješno sudjelovanje!

 [više]

HIPPO 2024.

Autor: Anita Damjanović, 12. 3. 2024. 13:02

Hippo natjecanje (izlučni krug) održat će se u našoj školi u petak 15. ožujka 2024. s početkom u 13 sati.

 

 

 [više]

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOGA STANJA DJETETA ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠK. GOD. 2024./2025. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valerija Vuković, 1. 3. 2024. 11:17

Poštovani roditelji!

Obavještavamo Vas da će se utvrđivanje psihofizičkoga stanja djeteta i upisi u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2024./2025. s upisnoga područja Osnovne škole Sesvetski Kraljevec provoditi na sljedeći način:

 

  • utvrđivanje psihofizičkoga stanja djeteta u školi traje od 31. ožujka do 15. lipnja 2024. 
  • upis djece u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2024./2025. obavljat će se odmah po obavljenim pregledima djece u ambulanti školske medicine i pred Stručnim povjerenstvom škole, a najkasnije do 15. lipnja 2024.
  • djeca s upisnih područja drugih osnovnih škola pristupaju utvrđivanju psihofizičkoga stanja u školi kojoj pripadaju i javljaju se sa zahtjevom za upis Osnovnoj školi Sesvetski Kraljevec do 15. svibnja 2024. godine. Zahtjevi se mogu predati i naknadno te će se obrađivati tijekom ljetnog perioda.
  • Zahtjev za prijevremeni upis djeteta roditelj/skrbnik predaje u područnom uredu gradske uprave, sukladno djetetovom prebivalištu/boravištu, najkasnije do 31. ožujka 2024.
  • OŠ Sesvetski Kraljevec obavijestit će roditelje o terminima utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta u školi pravovremeno i na primjeren način.

 

Podsjetnik na potrebnu dokumentaciju:

  • roditelji trebaju donijeti u školu presliku rodnoga lista i OIB djeteta
  • roditelji zainteresirani za produženi boravak trebaju prilikom upisa donijeti potvrdu o zaposlenju oba roditelja
  • mole se roditelji čija će se djeca koristiti školskim autobusom da donesu jednu fotografiju djeteta veličine 3*3,5 cm
  • mole se roditelji djece koja imaju medicinsku, psihološku ili logopedsku dokumentaciju da donesu preslike navedene dokumentacije u školu
  • roditelji će dobiti sve potrebne obrasce koje treba ispuniti u školi.

Termine za sistematski pregled prije upisa u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2024./2025. u školskoj ambulanti Biserke Labavić, dr. med., spec. školske medicine možete rezervirati na internetskoj aplikaciji za naručivanje www.terminko.com.

 

 

 [više]

DRŽAVNO PRVENSTVO U SPORTSKOM PLESU - POREČ 2024. - OŠ Sesvetski Kraljevec osvojila 4. mjesto! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tomislav Narančić, 17. 2. 2024. 14:41

Poštovani roditelji i učenici, 

Na Državnom prvenstvu u sportskom plesu održanog u Poreču, naše učenice Franka Ćurić, 8. a, Ivona Elez, 8. d i Katarina Zrinski Kubat 6. b postigle su još jedan veliki i zapaženi rezultat! Osvojile su 4. mjesto i tako po prvi put upisale ime našeg naselja i naše škole uz bok najboljima od najboljih u Republici Hrvatskoj. Čestitamo im od srca i želimo im još puuno uspjeha u budućnosti. Zahvaljujemo i trenerici Lani Hukman koja ih već godinama vodi i usmjerava u svijetu plesa.

OŠ Sesvetski Kraljevec

 

 [više]

Nadogradnja e-Dnevnika

Autor: Maja Nujić, 8. 1. 2024. 18:04

Poštovani roditelji i učenici,
obavještavamo vas da je napravljena nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje. 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



Galerija slika

Album: Večer geografije 2024.

[1] 2 3 Sljedeća Zadnja
Prezentacija
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.26.13 (1)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.26.13 (2)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.26.13
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.26.22
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.13
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.14
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.15 (1)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.15 (2)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.15 (3)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.15 (4)
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.15
WhatsAp...
Preuzmi sliku
WhatsApp Image 2024-04-11 At 12.30.16 (1)
WhatsAp...
Preuzmi sliku



[1] 2 3 Sljedeća Zadnja



CARNET mail OBAVIJEST

🔔 Bell Emoji

CARNET novi sustav elektroničke pošte Zimbra https://webmail.skole.hr/ ili klik na zvono

Pristup starom mail sučelju još je uvijek dostupan međutim kroz njega nije moguće slati i primati poruke.

 

 

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Školski projekti

 

 

Školska himna
Vremenska prognoza

 

 

 

QR kod škole

Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

CMS za škole logo
Osnovna škola Sesvetski Kraljevec / Školska 10, HR-10361 Sesvete - Kraljevec / os-sesvetski-kraljevec.skole.hr / ured@os-sesvetski-kraljevec.skole.hr
preskoči na navigaciju