preskoči na sadržaj
Interaktivne bilježnice

Ove godine uvodimo interaktivne bilježnice. Iskoristit ćemo vrijeme do kraja školske godine da se učenici priviknu na koncept, a od sljedeće godine krećemo punom parom.

Interaktivne bilježnice su već dugo poznate u američkom i zapadnoeuropskim obrazovnim sustavima, no i u Hrvatskoj sve više učitelja uspješno primjenjuje koncept.

Interaktivna bilježnica označava da su učenici u interakciji sa sadržajima koji se obrađuju na satu te ih interpretiraju sukladno svom razumijevanju sadržaja i svojoj kreativnosti. Kroz tu interakciju učenici praktično primjenjuju znanja i personaliziraju sadržaje te ih kreativno interpretiraju u interakciji s učiteljem i prijateljima iz razreda.

     

Županijsko natjecanje

Čestitamo Valentini Stjepanović, Mateju Krajini i Katarini Plazanić na plasmanu na Županijsko natjecanje iz engleskog jezika!!!

Sretno u daljnjem natjecanju!

New Year's Resolutions

Svatko prelaskom iz stare u novu godinu donosi odluke o tome kako će poboljšati svoj život, promijeniti neke ružne životne navike ili jednostavno pokušati nešto što do tada nije. Na engleskom jeziku te se odluke nazivaju New Year's Resolutions. Evo nekih novogoišnjih odluka naših učenika.

 

 

 

 

 

I have a dream

Povodom Dana Martina Luthera Kinga Jr. koji se obilježava trećeg ponedjeljka u siječnju, u razredu smo imali radionicu o tome što je pravednost/nepravednost, pogledali kratku prezentaciju o njegovom životu i borbi za prava crnaca u Sjedinjenim Američkim Državama te su na kraju učenici napisali kako oni zamišljaju pravednijhi svijet u budućnost. Za naslov nas je inspirirao najpoznatiji govor Martina Luthera Kinga, Jr. "I Have a Dream"

 

 

 

 

 

HIPPO NATJECANJE

Poštovani učenici i roditelji,

u našoj školi će se 22. veljače 2019. po prvi puta održati preliminarna faza natjecanja HIPPO, međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika. Natjecanje će se provoditi u tri kategorije:

HIPPO 1 za učenike rođene u 2007.

HIPPO 2 za učenike rođene u 2006.

HIPPO 3 za učenike rođene u 2004.

Više informacija o propozicijama natjecanja naći ćete na ovoj poveznici. 

Učenici koji žele sudjelovati moraju ispuniti uplatnicu i uplatiti iznos od 40 kn kao na slici te uz prijavnicu koju možete preuzeti ovdje (potrebna vam je samo tablica iz dokumenta) poslati na ovu email adresu: cro.reg@hippo-olympiad.org

Individual payment details:

Nakon preliminarnog kruga, za učenike koji prođu dalje slijedi 2. polufinalni krug natjecanja koji se obično održava u ožujku u Križevcima, a finalni krug se održava u svibnju u Italiji.

Prijavite se bez straha, a na sljedećim poveznicama se nalaze testovi s prethodnih HIPPO natjecanja na kojima možete steći uvid o tome o kakvom natjecanju se radi i pripremiti se za nj.

 

Sretno, vaše učiteljice engleskog jezika:

Anita Damjanović

Gabrijela Milićević

Terezija Mirul 

Maja Pasariček

 

U časopisu Hrvatske udruge profesora engleskog jezika (popularno zvane HUPE) našao se i naš ovogodišnji EDL projekt Spelling Bee. Pročitajte više na stranicama 14 i 15.

Priloženi dokumenti:
Newsletter No20.pdf

Engleski jezik

Dragi učenici i roditelji,

u sklopu obilježavanja Europskog dana jezika 26. rujna 2018. u školskoj čitaonici  od 18 do 20 sati će se održati Spelling Bee, natjecanje u slovkanju engleskih riječi u četiri kategorije: peti, šesti, sedmi i osmi razredi. Također, održat će se i Busy Bee Honey Hunt - radi se o vrsti treasure hunt aktivnosti, samo s QR kodovima. QR kodovi bit će postavljeni po školi u cvjetovima i predstavljat će polen (riječi) koji morate skupljati kako biste napravili saće (rečenicu) koju ćete zatim staviti u košnicu. Ako prikupite sve riječi i pravilno složite rečenicu sudjelujete u nagradnom izvlačenju. Za pomoć u igranju ove igre obratite se organizatorima i mladim pomoćnicima koji će biti na licu mjesta. Nadamo se da ćete doći u što većem broju da podržite svoje favorite u slovkanju, igrate se i provjerite svoje znanje engleskog na zabavan način!

Glasujte za projekt na ovoj poveznici 

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/17659/language/hr-HR/Default.aspx

 

Vaše učiteljice engleskog jezika

Spelling Bee

Spelling Bee

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Damjanović  datum: 3. 10. 2018. 12:18
 


Album

Popis postojećih albuma:


Naziv albuma
Kreirao
Datum


 
3. 10. 2018. 12:41


Školski projekt


Kalendar
« Veljača 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Školska himna

Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju