preskoči na sadržaj
Čitaj!

Poštovani roditelji i učenici,

objavljeni su termini čitanja na Dolcu u drugom polugodištu. Pokušajte "uloviti" barem jedan termin za ove zanimljive i poučne radionice!

DOLAC – stan MARIJE JURIĆ ZAGORKE, Dolac 8

voditelji: Evelina Rudan i Miroslav Mićanović


Siječanj
24. 1. (četvrtak) – 18 sati

 

Veljača
14. 2. (četvrtak) – 18 sati

 

Ožujak
7. 3. (četvrtak) – 18 sati

 

Travanj
4. 4. (četvrtak) – 18 sati

 

Svibanj
14. 5. (utorak) – 18 sati

 

 

Kontakt za dogovaranje posjeta:

miroslav.micanovic@citaj.net / miroslav.micanovic@gmail.com

Čitaj!

Program poticanja čitanja Čitaj! (Čitam da bih pisao, pišem da bih čitao)  se s učenicima osnovnih i srednjih škola provodi od 2012., a za učenike osnovnih škola u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8. Cilj je Programa poticanje čitanja i pisanja, osnaživanje sposobnosti kritičkog čitanja i razumijevanja svijeta u kojem živimo. Učenici čitaju i razgovaraju na prijedlog voditelja i učenika o djelima koja nisu u lektiri, razmjenjuju čitateljska (životna) iskustva, upoznaju drukčije ili slične čitatelje, čitanja i pisanja. Pozivamo i one koji nisu skloni vrijeme posvetiti čitanju i knjizi, a sigurni smo da će promijeniti mišljenje čitajući i razgovarajući s nama.

Voditelji programa su Evelina Rudan i Miroslav Mićanović, a uz nekoliko gostiju bit će puno različitih čitanja i razgovora o mogućnostima i učincima čitanja. Program se odvija jedanput mjesečno i besplatan je.

S obzirom da smo u  akcijski plan Školske strategije poticanja čitanja uključili i ovaj program, molimo roditelje da se uključe i povedu svoju djecu na susret.. 

U prvom polugodištu susreti će se održati:

4. listopada (četvrtak) od 18 – 20 sati

8. studenoga (četvrtak) od 18 – 20 sati

13. prosinca (četvrtak) od 18 – 20 sati

Kontakt za dogovaranje posjeta:

miroslav.micanovic@citaj.net / miroslav.micanovic@gmail.com

Gostovanje Mirka Hrkača

Intervju profesorice Sušac s gospodinom Hrkačom bio je vrlo zanimljiv, a naši učenici vrlo znatiželjni pa su i oni postavili par pitanja kao: Vide li slijepe osobe slike u snovima, kako se orijentiraju u prostoru i sl. Također su imali priliku hodati s bijelim štapom i čitati na brajici kako bi što neposrednije doživjeli realnost slijepih osoba.

 

      

 

    

 

Poštovani roditelji i učenici,

dana 12. listopada 2018. u našoj školi gostovat će gosp. Mirko Hrkač, osnivač zaklade Čujem, vjerujem, vidim. Na taj način obilježit ćemo Dan bijeloga štapa, koji je par dana kasnije. Gospodin Hrkač govorit će o  dostupnosti literature slijepim i slabovidnim osobama te osobama koje ne mogu koristiti standardni (crni) tisak zbog specifičnih poremećaja sposobnosti čitanja kao što su ADHD ili disleksija.

Gostovanje počinje u 12.30 u velikoj dvorani i traje oko 50 minuta. 

Predavanje je namijenjeno učenicima sedmih i osmih razreda. Također pozivamo i roditelje, osobito onih učenika koji imaju poteškoće u čitanju.

Školski projekt

 


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Školska himna

Vremenska prognoza


 


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju