preskoči na sadržaj
VIJESTI

TERENSKA NASTAVA SEDMIH RAZREDA

Sedmi razredi posjetili su 15. i 18. svibnja 2018. Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u pratnji učitelja Nenada Markovića i pedagoginje Valerije Vuković. Učenici su obišli Vrt uz stručno vodstvo i upoznali različite biljne vrste te aktivno sudjelovali u botaničkoj radionici "Perunike - cvjetna raskoš u zrncu peluda" i zoološkoj radionici "Skok do vrtne barice". Posjetom je prigodno obilježen osmi " Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske".

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 5. 2018. 22:52

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI

Pismenost više nije samo čitanje i pisanje! U 21. stoljeću važno je biti medijski pismen, stoga se produženi boravak 2. b razreda uključio u Dane medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a. Na radionicama su učenici raspravljali o pozitivnim i negativnim stranama medija, kritički procjenjivali medijski sadržaj, a na kraju su osmislili i svoje razredne vijesti.

Više materijala dostupno je na sljedećoj poveznici:
http://www.medijskapismenost.hr/

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2018. 08:16

FRANCUSKI JEZIK

Na državnom natjecanju u poznavanju Francuskog jezika održanom od 19. do 21. travnja u Daruvaru, učenik 8.a razreda Filip Gajić osvojio je 8. mjesto. Bravo, Filipe!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2018. 08:12

TERENSKA NASTAVA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

MÜNCHEN I DVORCI BAVARSKE  OD 30.4. DO 2.5. 2018.

Terenska nastava u Münchenu: Produženi vikend prepun doživljaja i u dobrom društvu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 22:27

Državno natjecanje zborova

Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec osvojio je srebrnu plaketu na 61. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu! Od srca im čestitamo! 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 22:21

GOSTOVANJE U VELIKOJ GORICI

U petak (27.4.2018.) naš Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec bio je na gostovanju u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Povod je bio rođendanski koncert Dječjeg zbora „Smješak“ iz Samobora. Bilo nam je jako lijepo i veselo. Zahvaljujemo  „Smješku“ na pozivu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 21:39

BILI SMO NA PREDSTAVI!

Predstava od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi

Naši su osmaši 25. travnja 2018. posjetili kazalište Vidru u kojem je najpoznatiji zagrebački reper Marin Ivanović Stoka izveo monodramu Stara škola kreka – iz tame u svjetlo. U režiji Marija Kovača, u uličnoj hip-hop priči, punoj mjuze, grafita i droge, Stoka hrabro i jasno progovara o svome bivšem ovisničkom životu, o tragediji života bez smisla i vjere, o posljedicama pakla droge, iako, kako sam kaže, najgore detalje nije iznio. Osim o svojoj životnoj tragediji, iskreno svjedoči i o putu obraćenja te o spoznaji važnosti Boga u svome životu. Iako je predstava uistinu dirljiva ispovijest, teško se ponekad ne nasmijati načinu kojim Stoka prikazuje situacije koje je prošao. Je li bilo više smijeha ili suza, neka naši osmaši svjedoče sami, no najvažniju je poruku, s krunicom u ruci, reper jasno izrekao na kraju predstave: Uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 21:34

OSNOVNOŠKOLSKI TALENT SHOW

Naš pjevački ansambl TIA I CURE plasirao se u finale Osnovnoškolskog talent show-a! TIA I CURE uspješno su nastupile u Finalu 26.4.2018. u dvorani Centra za kulturu i  obrazovanje Susedgrad  te tamo odmah dobile poziv za svoj sljedeći nastup. TIA I CURE će nastupiti 9.6. 2018. na manifestaciji ŠPANSKO DANCE u programu na otvorenom na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom.
U Finalu je bilo jako zabavno, u programu se predstavila 21 škola s područja Grada Zagreba. Na pozornicu su dolazili svirači, plesači, pjevači, predstavili su se i žongleri, plesači na svili....Program je vodio i simpatični Luka Bulić, koji je i sam predstavio svoje talente, a kasnije se fotografirao sa izvođačima.
Tia Brlobašić (gitara i glas), te glasovi Dora Bartolić, Sara Malić, Ema Mihalić, Ema Barudžija, Katarina Kralj, Laura Miličević, Mihaela Kokanović i Barbara Lukanić  za svoj su nastup dobile brojne pohvale. TIA I CURE -  čestitamo na odličnom predstavljanju naše škole i želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu i nastupima!

 

SLIKE

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2018. 09:12

ČESTITAMO!

Učenik Filip Gajić osvojio je 4. mjesto na Državnom natjecanju iz geografije. Bravo, Filipe! yes

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 13:06

MICRO:BIT natječaj

Projekt "Pametno zalijevanje mente" nakon višemjesečnog rada učenika 6. i 8. razreda s profesoricama Nikolinom Štiglić, Sanjom Bimbi, Sanjom Ljubičić i Andrejom Habek napokon je objavljen na stranicama Profil Kletta u sklopu micro:bit natječaja.

Pozivamo vas da pogledate naše prezentacije i "lajkate" nas ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 13:04

VALLIS AUREA CANTAT 2018

Naš Zbor OŠ Sesvetski Kraljevec je u subotu 21.4.2018. nastupio na Međunarodnom natjecanju zborova „Vallis aurea cantat“. U koncertnoj dvorani Glazbene škole u Požegi naši zboraši su izveli sljedeći program: 1. A. E. Martini: O, reci mila majčice, 2. Frere Jacques (Francuska trad.), 3. P. Gotovac: Pusti snovi, 4. D. Bobić: Bijeli jelen. Članovi ocjenjivačkog odbora Bojan Pogrmilović (Hrvatska), Anjana Abraham (Indija) i Branko Starc (Hrvatska) Zboru OŠ Sesvetski Kraljevec i maestri Mirti Stublić dodijelili su srebrnu nagradu u kategoriji A1 – klasična glazba, stupanj X (deset) s 20,67 bodova. Korepetitor zbora bio je i ovaj put profesor Kristijan Palčec, a pratnja zboru na putovanju bila je učiteljica Ana Škarec. Čestitamo našim zborašima na lijepom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 21:02

OSNOVNOŠKOLSKI TALENT SHOW

Predstavnice naše škole TIA I CURE uspješno su nastupile u polufinalu Susedgradskog osnovnoškolskog talent showa u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ovo je naš vokalni sastav koji čine: Tia Brlobašić (gitara, vokal) i vokali: Ema Mihalić, Ema Barudžija, Sara Malić, Laura Miličević, Dora Bartolić, Barbara Lukanić, Kartarina Kralj i Mihaela Kokanović. TIA I CURE uspješno su otpjevale pjesmu "Hit the road Jack!", pjesmu izvođača Raya Charlesa. Od srca čestitamo našim pjevačicama i želimo im još puno lijepih nastupa!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:32

BAJKE! BAJKE!

Polaznici Kazališne skupine (voditeljice: učiteljice Sandra Puretić i Nikolina Horvat) i Pričaonice (voditeljica: Ana Levačić) uživali su u petak 13.4. slusajući bajke u izvođenju gđe. Snježane Subotić iz udruge Zlatni pjetlić.
Djeca su uvedena u svijet bajki na novi, nesvakidašnji način. Vesele se novim kreativnim i maštovitim trenutcima u organizaciji učiteljica voditeljica!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 4. 2018. 21:26

PRODUŽENI BORAVAK

Čitanje lektire itekako može biti zabavno! Posebice kada ti lektiru čita učiteljica, a ti ležiš u prirodi, ptice cvrkuću oko tebe, slušaš i učiš. Istraživanja pokazuju da samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju!
Produženi boravak 2.b razreda iskoristio je sunčani proljetni dan za čitanje Pinokija u školskom dvorištu. Osim što smo slušali Pinokijeve neobične dogodovštine naučili smo i važnu poruku: "Ne može izgubiti onaj tko čini dobro djelo."

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 4. 2018. 21:45

SMOTRA GLAZBENOG STVARALAŠTVA

 
Mlađi uzrast našeg školskog zbora OŠ Sesvetski Kraljevec nastupio je, u petak 23.3., na Smotri glazbenog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola grada Zagreba u Centru za kulturu Prečko. Pod vodstvom profesorice Mirte Stublić zbor je na zavidnoj razini izveo pjesme Magarac i kukavica, Bratec Martin (kanon na francuskom jeziku), Pusti snovi i O, reci mila majčice.
Rezultate smotre s nestrpljenjem očekujemo!
 
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2018. 00:12

RAZLIČITI, ALI ISTI...

21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom. Downov sindrom je genetski poremećaj koji je prouzročen prisutnošću jednog kromosoma viška, na 21. paru kromosoma, gdje se umjesto 2 nalaze 3 kromosoma. 
I u našoj školi obilježit ćemo taj dan oblačenjem šarenih, rasparenih čarapa. Zašto je važno sudjelovati u obilježavanju toga dana? Razgovorom, izradom plakata, fotografiranjem čarapa i drugim aktivnostima promičemo prava ljudi s Down sindromom, dajemo im podršku i osvještavamo njihovu važnost u društvu.

Različiti, ali isti

Svatko od nas 
svoju boju nudi,
onu što izvana
vide ljudi.

Svatko od nas
svoju boju nosi,
u očima 
u različitoj kosi.
 
Al jedna je boja
za sve ista
ljubav, osmijeh
što iznutra blista
.
 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:58

POSJETILI SMO!

U povodu obilježavanja Dana hrvatskoga jezika naši su osmaši 15. ožujka 2018., pod vodstvom prof. Markić i prof. Sušac, posjetili Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Na radionici o onomastici i etimologiji koju je vodio dr. sc. Vidović, saznali smo podrijetlo i značenje svojih imena i prezimena. Uz stjecanje novih znanja dobro smo se i nasmijali!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 3. 2018. 17:48

SUSRET S DJEČJOM SPISATELJICOM

LUTKARSKA PREDSTAVA I KNJIŽEVNI SUSRET S JADRANKOM ČUNČIĆ BANDOV

U srijedu 14.ožujka 2018. u školskoj čitaonici, za učenike trećih i četvrtih razreda, održana je lutkarska predstava i književni susret sa dječjom spisateljicom Jadrankom Čunčić Bandov.
Jadranka Čunčić Bandov poznata je po pisanju kratkih i duhovitih igrokaza za djecu koje i izvodi prilikom gostovanja po brojnim školama. U svojim igrokazima koristi se mnoštvom scenskih lutaka koje je sama izradila od različitih materijala i uporabnih predmeta. Svaka lutka ima svoju osobnost, a duhoviti dijalozi među lutkama izazivaju smijeh kod djece, ali i kod odraslih.

S obzirom na veselu atmosferu i smijeh koji je toga dana odjekivao školom, ovo će biti dan koji će naši učenici dugo pamtiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 3. 2018. 09:14

Radionica u trećim razredima

Skrivene kalorije

Studenti šeste godine Medicinskoga fakulteta u Zagrebu održali su u  trećim razredima naše škole radionicu Skrivene kalorije. Učenici su u grupnome radu razvrstavali prehrambene namirnice po skupinama (ugljikohidrati, masti i bjelančevine) i zbrajali kalorijske vrijednosti odabranih namirnica. Igrajući se i surađujući, učenici su učili o pravilnoj prehrani koja uključuje umjerenost i ravnomjernu zastupljenost ugljikohidrata, masti i bjelančevina, kao i potrebu za unosom dovoljne količine vode, vitamina i minerala.  Učenici su pratili sadržaj radionice sa zanimanjem i aktivno sudjelovali u grupnome radu.

FOTOGALERIJA

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2018. 21:40

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

 

Pod opširnije nalazi se dokument s informacijama o upisu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2018. 21:17

SUDJELOVALI SMO!

U kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor? održanom 2.ožujka 2018. sudjelovali su učenici Ante Grubišić (6.c), Dominik Matijašić (6.e), Matej Glavaš (7.b), Matej Krajina (7.b), Filip Gajić (8.a) i Dominik Gašparac (8.b). 
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 22:33

RADIONICA!

Sat kušanja voća

U sklopu projekta Shema školskog voća i povrća u našoj su školi gostovali predstavnici Poljoprivredne savjetodavne službe i učenicima četvrtih razreda održali poučno predavanje o sortama jabuka te o važnosti svakodnevnoga konzumiranja svježeg voća i povrća za čovjekov organizam. Učenici su tijekom Sata kušanja voća mogli kušati tri sorte jabuka i jednu sortu krušaka  te ih i ocijeniti prema njihovoj veličini, boji, čvrstoći, sočnosti i mirisu, kao i iznijeti opći dojam o voćki.

 

FOTOGALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 09:32

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Posljednju srijedu u mjesecu, 28.2.2018. u našoj ćemo školi obilježiti Dan ružičastih majica - Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.  Pokret je nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su podijelivši ružičaste majice školom odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.
Pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da u srijedu odjenu ružičastu majicu, bedž ili koji drugi detalj.

FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2018. 22:30

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 22:04

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 21:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

PRIJEVOZ UČENIKA U ŠK.GOD. 2017./2018.

Pravo na besplatnu godišnju ili mjesečnu pokaznu kartu ZET-a, sukladno članku 3. stavku 1. i članku 33. stavku 1. Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 26/14, 19/15, 6/16, 16/16 i 23/16), ako to pravo ne ostvaruju po drugoj osnovi, imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu kućanstva ostvareni u 2016. godini, jednaki ili manji od 2.000,00 kuna.

Za utvrđivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET-a potrebno je Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport podnijeti zahtjev na priloženom obrascu.

Uredno i čitko popunjenom i potpisanom zahtjevu potrebno je priložiti:

-          uredno i čitko popunjen i potpisan obrazac izjave o članovima kućanstva,

-          potvrdu o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta ili apsolventa sa studentskim pravima,

-          obostrane preslike osobnih iskaznica podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva starijih od 18 godina.

Ostvarivanje prava učenika i studenata na besplatnu pokaznu kartu ZET-a

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 9. 2017. 20:53

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Online igra „Sigurno surfanje“

Kako bi se djeca i mladi sigurno kretali svijetom interneta, ključno je da su informirani o mogućim rizicima i načinima zaštite, ali i da znaju kako se u slučaju bilo kakve neugodnosti mogu obratiti roditeljima ili drugim odraslim osobama od povjerenja. Puno je tema o kojima bi se u tom kontekstu moglo i trebalo razgovarati s djecom, a odličan uvod u takav razgovor može biti i igra. Hrabri telefon je uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku razvio edukativnu online memory igru “Sigurno surfanje”.

Svaki par kartica u igri donosi neku važnu informaciju pa će djeca saznati kako čuvati svoje zaporke za e-adrese i društvene mreže,  koje podatke nikada ne otkrivati nepoznatim osobama, što učiniti ako ih osoba koju su upoznali na internetu pozove na sastanak ili im ponudi novac ili poklone u zamjenu za osobne informacije ili fotografije.

Kartice također otkrivaju kako se osjeća dijete koje vrijeđaju na internetu, kako izgledaju grupe mržnje i što djeca mogu učiniti ako se na internetu ružno govori o nekom njihovom prijatelju, ako sami dobiju prijeteće poruke ili dožive neugodno dopisivanje.

Sažete informacije i poruke mogu djeci mnogo značiti, a ako nakon igre želite produbiti temu, savjete i informacije o sigurnosti na internetu za djecu, roditelje i učitelje možete pronaći i u brošuri Hrabrog telefona – Sigurno surfanje.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Portala za škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2017. 21:04
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Siječanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Školska himna


Vremenska prognoza


Oglasna ploča


QR kod škole


Korisni linkovi


Portal za škole

Edu.hr

preskoči na navigaciju